Menu

Dominikánská republika je bezpečnou turistickou destinací

05. 10. 2020

Ministerstvo cestovního ruchu Dominikánské republiky zdůrazňuje, že aktuální plán pro obnovu turismu garantuje bezpečnost návštěvníků a umožňuje volný vstup do Dominikánské republiky. Implementovaná opatření jsou jedny z nejefektivnějších a nejkompletnějších na světě a zároveň je Dominikánská republika jediný stát, který turistům poskytuje zdravotní pojištění plně hrazené vládou.

Přijatá bezpečnostní opatření a protokoly se mají postarat o zdraví návštěvníků i zaměstnanců hotelů. Ministerstvo cestovního ruchu Dominikánské republiky zabezpečuje fungování hotelů, letišť a obchodů mezinárodně uznávanými certifikáty, jako je Safe Travels či Bureau Veritas. Návštěvníci mají vstup do země neomezen a jak letiště, tak hotely, zavedly protokoly pro bezpečné přijetí turistů. Hotely navíc speciálně vymezily prostory pro péči o pacienty v případě nákazy COVID-19.

Asistenční plán pro turisty se aktivuje přihlášením v hotelu a až do 31. prosince 2020 poskytuje kompletní zdravotní pojištění, jež kryje zdravotní výlohy v případě nákazy COVID-19 (návštěvu pohotovosti, hospitalizaci a léky), stejně tak prodloužení pobytu v případě onemocnění, péči specialistů v široké škále zdravotních středisek a jejich poplatky, dopravu v případě onemocnění a penále za změnu letů.

Kromě toho se garantuje bezpečnost v hotelech díky zaškolení zaměstnanců hygienickými a bezpečnostními protokoly, které chrání návštěvníky, je samotné a taktéž jejich rodiny. Všechny hotely pravidelně testují personál a monitorují jejich zdravotní stav. Hotely mají navíc vyhraněné prostory pro potřeby karantény.

Zdraví a pohoda návštěvníků je pro Ministerstvo cestovního ruchu Dominikánské republiky prioritou, proto bude i nadále pokračovat v koordinaci s dalšími relevantními autoritami, aby byla posílena preventivní opatření před nákazou COVID-19.

Dominikánská republika je ostrovní stát tvořený dvaatřiceti provinciemi. Zabírá plochu 48 760 km2 a žije zde přes deset milionů obyvatel. Její severní břehy omývá Atlantský oceán, jižní Karibské moře, na východě ji od Portorika odděluje kanál de la Mona a na západě sousedí s republikou Haiti. Dominikánská republika patří mezi země s největším počtem turistických atraktivit, díky nimž ji každý rok navštíví miliony lidí. Nejznámějšími místy jsou Bávaro-Punta Cana, Santo Domingo, Boca Chica, Juan Dolio, Bayahibe, Puerto Plata, Sosúa, Cabarete, Samana, Las Terrenas, Las Galeras, Jarabacoa a Constanza.
Připravil Národní turistický úřad Dominikánské republiky.

www.godominicanrepublic.cz



Archiv