Související články
Propagace středočeského regionu ve Velké Británii přinesla úspěch
Měsíční online kampaň agentury CzechTourism a Středočeské centrály cestovního ruchu, p.o. (SCCR) „Beyond Prague“ zaměřená na...
12. 03. 2020
06. 10. 2018

Studenti gastronomických oborů ze střední odborné školy na Přímětické ve Znojmě, Lukáš Záruba, Josef Caha a Martin Kostrej, se pod vedením učitele odborného výcviku Bc. Martina Bendy zúčastnili zajištění příprav a obsluhy hostů státní recepce u příležitostí Dnů české státnosti na rezidenci velvyslanectví České republiky v Haagu. Nebylo to rozhodně poprvé. Tato spolupráce trvá již několik let.
„Žáci pomáhali připravovat tradiční speciality české kuchyně. Hovězí guláš, moravskou šunku od kosti, švestky v anglické slanině, kuřecí řízečky s bramborovým salátem, kachní galantinu a mnoho dalších specialit. Chystali nabídkové rautové stoly, zajišťovali přivítání hostů v podobě welcome drinku a servis po celou dobu konání státní recepce. Odborné znalosti, ochota a pracovní nasazení svědčilo o velmi dobré úrovni naší školy. To jsou důvody, proč jsou služby našich studentů tak žádané. Spokojenost hostů a účastníků je dobrou vizitkou nejen České republiky, ale i města Znojma v zahraničí. Žáky tato akce velmi obohatila a získali mnoho odborných zkušeností a dovedností,“ říká Martin Benda.
Připravila Kateřina Kotoučová.

Související články
Měsíční online kampaň agentury CzechTourism a Středočeské centrály cestovního ruchu, p.o. (SCCR) „Beyond Prague“ zaměřená na...
12. 03. 2020
Nepřehlédněte
Českým drahám roste počet pasažérů. Za prvních devět měsíců letošního roku to bylo meziročně přes dva miliony. A nejen v dálkové dopravě, ale i v...
24. 10. 2017