Menu

Distanční je nejen výuka, ale i krajská soutěž Prezentiády

09. 04. 2020

Jak si (ne)podělat život. Téma letošního ročníku Prezentiády, které vyneslo žákyně 3. ročníku oboru Hotelnictví a turismus SOU a SOŠ Znojmo, s.r.o. do krajského kola. Původně se mělo uskutečnit 6. 4. 2020 v Brně za účasti všech soutěžících. Člověk míní, život mění…

Vyhlašovatel, spolek Student Games a Ekonomicko-správní fakulta Masarykovy univerzity v Brně, zareagoval pružně: "Vzhledem k současné situaci proběhne krajské kolo online, pro váš tým HT3.A Znojmo v pondělí 6. dubna 2020 v 9:00 hodin přes aplikaci MS Teams, moderátokou bude Adéla Kmoníčková, váš výstup bude nahráván. Porota následně všechna videa zhlédne a vyhlásí postupující týmy, výsledky se dozvíte do 13. dubna. Mistrovství již proběhne prezenčně, ale nevíme, kdy, upřesníme, jistě chápete..."

Je pondělí 6. dubna, 8:30 hodin. Všechna 3 děvčata ještě pilují, co je třeba doladit. Chtějí být 100% připravené. 8:45 - Teams je moderátorkou spuštěn. Všechny jsou připraveny. Moderátorka, učitelka, 2 soutěžící… 3. soutěžící se najednou odmlčela. Bydlí v Hrádku a vypadl tam kvůli opravě silnice proud. Námět pro pořad To nevymyslíš… Nic se neděje. Moderátorka je vstřícná, operativně se s týmem domlouvá na jiný termín. Je potřeba se sladit, vždyť online probíhá i výuka ve škole… Je vyhráno. Druhý pokus nahrávání proběhne ve středu 8. 4. 2020 v 9:00 hodin. Doufejme, že proud bude!

Silvie Sovová, kapitánka mužstva: "Dne 8. 4. 2020 jsem se společně s Terezou a Jitkou zúčastnila online krajského kola soutěže Prezentiáda. Už do školního kola jsme si zvolily téma “Jak si (ne)podělat život”. Vytvořily jsme prezentaci reflektující výsledky dotazníků, které jsme získaly v naší škole. Těšily jsme se na krajské kolo do Brna, na to, jak si s tématy poradily ostatní týmy. Bohužel, neměly jsme možnost soupeře vidět, kolo se kvůli současné situaci a nouzovému stavu ČR uskutečnilo online, pomocí aplikace MS Teams. Náš původní termín bylo pondělí, 6. 4., ale vyskytl se problém. Ve vesnici, kde bydlí Tereza, opravovali silnici tak poctivě, že bagrem překopali elektrické vedení. Musely jsme tedy naše vysílání přeložit, a to na středu, 8. 4. To už naštěstí vše fungovalo a prezentovaly jsme, řekla bych, dobře. Co naštěstí nikdo nezpozoroval a co pro mě bylo nepříjemné, tak posledních pár minut, kdy mi moje kočka začala škrábat na dveře a mňoukat. Moderátorka mě ujistila, že to prý nebylo slyšet. Jinak za cely náš tým si dovolím říct, že se nám prezentace povedla. Bohužel jsme nemohly dát porotě naše dotazníky a všechny rekvizity, kterými jsme naše prezentování měly doplnit, ale i tak jsem s naším výsledkem spokojená."

Tereza Hocová, soutěžící: "Ze začátku jsem měla trochu strach. Po uvolnění atmosféry jsem se už cítila dobře, a tak jsem si toto mohla opravdu užít. Líbil se mi přístup moderátorky a fakt, že finále by už probíhalo naživo. Doufám, že jsme podaly dostačující výkon k tomu, abychom se zúčastnily finále. Moderátorka byla skvělá. Ocenila, že jsme měly při prezentaci zapnuté webkamery – ne všechny týmy prý s tímto souhlasí. Podle mě je důležité mít oční kontakt s tím, s kým mluvím. Je to základ pro komunikaci. Prezentování mě baví, soutěž byla výborná zkušenost. A přes Teams zase něco nového."

Věřím, stejně jako děvčata, že náš tým postoupí. A pokud ne, nevadí. Není důležité vyhrát, ale…, znáte to. Děvčata už mají zkušeností na rozdávání. Postoupila ze školního kola. Níže odkaz na článek o jeho průběhu, můžete si připomenout. Na našich webových stránkách totiž pravidelně píšeme o všech našich aktivitách.

http://www.sousoszn.cz/pro-uchazece/akce-skoly-fotogalerie-1/skolni-rok-2019-20/skolni-kolo-prezentiady-vyneslo-do-krajskeho-kola-tym-3-rocniku-oboru-hotelnictvi-a-turismus-1906cs.html
Připravila Ludmila Karpíšková.

www.sousoszn.cz

 



Nepřehlédněte


Rozhovory Mice

Takový byl ITEP 2019

Pojďte se s námi za tím letošním ohlédnout spolu s hejtmanem Plzeňského kraje Ing. Josefem Bernardem, jeho náměstkyní pro oblast školství a cestovního ruchu Mgr....

03. 10. 2019

číst dál


Ze světa

Rafting

Zaměstnání raft-guida zní exoticky, ale ve finále je to práce, jako každá jiná.

04. 10. 2020

číst dál


Archiv