Menu

Další ocenění pro Libušín

17. 11. 2021

V úterý 9. listopadu 2021 převzal generální ředitel Národního muzea v přírodě Jindřich Ondruš Cenu „Award for Excellence“ za významný celospolečenský počin obnovy Národní kulturní památky Libušín na Pustevnách. Cenu udělila Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí.

Na slavnostním večeru v pražském Foru Karlín byly vyhlášeny výsledky a předána ocenění nejlepším projektům českého realitního trhu za uplynulý rok. Bodovaly projekty napříč celým Českem: kromě pražských získaly ocenění také projekty v Plzni, Chrášťanech, Mělníku, Českém Krumlově, Strážném, Jihlavě, Prostějově, Olomouci, Brně i na Pustevnách. 

„Udělení tohoto ocenění mě mile překvapilo. Jsem si vědom, že Národní muzeum v přírodě spravuje a pronajímá unikátní soubor Jurkovičových staveb, za kterými přijíždějí návštěvníci z celé republiky a různých koutů světa. Libušín tak opět slouží jako živé centrum regionu,“ poděkoval Jindřich Ondruš. 

O nominaci na české „realitní Oskary“ se ucházely stavby dokončené na území Česka po 1. lednu 2020, a to v šesti základních kategoriích: Rezidenční projekty, Nová administrativní centra, Rekonstruované kanceláře, Obchodní centra, Hotely a Průmyslové a skladové areály. Vedle toho získal Zvláštní cenu poroty projekt, který jedinečným způsobem přispěl k rozvoji českého trhu s nemovitostmi, pozvedl význam lokality, v níž se nachází, a navíc má letos i široký celospolečenský význam. Svou cenu „Award for Excellence“ udělila i Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí, pod jejíž odbornou záštitou soutěž od počátku své existence probíhá. Napříč všemi kategoriemi byla udělena cena Environmentálně šetrný projekt. A stejně jako v předchozích ročnících byla udělena i Cena čtenářů: na webu soutěže mohli dát hlas nejlepšímu realitnímu projektu bez výběru kategorie laici i odborná veřejnost a vyjádřit tak „vox populi“. V neposlední řadě pak do Síně slávy přibyly další dvě osobnosti, které se v uplynulých letech výjimečnou formou zasadily o rozvoj, propagaci a dobré jméno realitního trhu, developmentu či souvisejících oborů. 
Připravila Pavlína Polášková.  

www.nmvp.cz 
https://artn.cz/



Archiv