Menu

Cestovní ruch v Posázaví

04. 02. 2020

Posázavská města Benešov, Jílové u Prahy, Sázava a Týnec nad Sázavou mají nové turistické weby. Na adresách www.visitbenesov, www.zlatemestojilove.cz, www.visitsazava.cz a www.visittynec.cz zájemci najdou informace o turistických cílech a službách i kalendář akcí v dané turistické lokalitě. Koordinaci těchto aktivit v oblasti kolem řeky Sázavy zajišťuje Posázaví o.p.s.

visit_tnec


„Nové turistické weby Jílového u Prahy, Sázavy a Týnce nad Sázavou vycházejí z bohaté databáze Posázaví o.p.s., která tyto údaje shromažďuje už 16 let a dostupné jsou na www.posazavi.com,“ řekl Václav Pošmurný ze společnosti Posázaví o.p.s. Zájemci na nich najdou informace o důležitých turistických cílech v daném regionu seřazených podle různých kategorií – mimo jiné architektonické nebo církevní památky, muzea, přírodní a technické zajímavosti či zookoutky. V rubrice Služby jsou ubytovací zařízení, restaurace, kempy a tábořiště, půjčovny a opravny nebo sportovní zařízení.

Novinkou je také propojení událostí z Kalendáře akcí jednotlivých lokalit přes Posázaví až na web turistického regionu Střední Čechy www.centralbohemia.cz. Pracovníkům informačních center, potažmo pořadatelům, pak stačí zadat data na jedno místo a akce se zobrazí na všech propojených stránkách. V současnosti na tomto principu funguje také web Bystřice a Týnce nad Sázavou, brzy k nim přibude Sázava, Neveklov a Jílové u Prahy. Kalendář akcí se navíc jednou týdně automaticky rozesílá všem zájemcům, kteří se k jeho odběru přihlásí na www.posazavi.com. Prostřednictvím těchto stránek je také možné „zvenku“ vkládat fotografie k turistickým cílům, službám i akcím.

visit_szava

Posázaví o.p.s. založili v roce 2004 podnikatelé ve spolupráci s obcemi a neziskovými organizacemi primárně na podporu cestovního ruchu. Činnost destinačního managementu realizuje na jih od hlavního města v tradiční turistické oblasti Posázaví. Vytváří informační a servisní služby pro návštěvníky ve spolupráci s lokálními turistickými informačními centry a podnikatelskými subjekty. Poskytuje poradenství subjektům v destinaci, podporuje osvětové a vzdělávací aktivity a sleduje jejich efektivitu. Spolupracuje s partnery na oblastní úrovni a koordinuje nabídku cestovního ruchu v destinaci.
Připravila Jaroslava Tůmová.

www.posazavi.com



 

 



Archiv