Menu

České skiareály mají dobré podmínky

22. 02. 2020


lanovky

Na českých horách panují podle Asociace horských středisek aktuálně nejlepší sněhové podmínky, jaké v letošní zimě byly. K dnešnímu dni je v provozu 94 % skiareálů a téměř tři čtvrtiny lanovek a vleků. Lyžařům je k dispozici více než 340 kilometrů sjezdovek. Místy uprostřed týdne napadlo až 20 centimetrů nového sněhu. Nový sníh hlásí především vysokohorské oblasti.


Ze základního přehledu více než 100 hlavních lyžařských středisek v ČR (www.holidayinfo.cz) vyplývá, že jsou v provozu téměř všechny areály. K dispozici je pro návštěvníky více než 70 % lanovek a vleků a také kilometrů sjezdových tratí. „Skiareály zaručují velmi dobrou kvalitu dostupných tratí, a to především díky dobré a pravidelné údržbě nového sněhu, který se mísí s technickým,“ informuje Libor Knot z Asociace horských středisek. Zároveň dodává: „Přestože nás po víkendu na českých horách potrápila obleva, uprostřed týdne opět napadlo místy desítky centimetrů nového sněhu. I když to tak z nížiny nevypadá, podmínky na našich horách jsou velmi dobré. Jejich  návštěvu                                                                                                             můžeme jenom doporučit.“ 

Některé vysokohorské oblasti hlásí 90 až 150 cm sněhu. Konkrétně v Krkonoších napadlo na dnešní den průměrně 10 centimetrů nového sněhu, sněžilo ale téměř všude, například na Šumavě, nebo Jeseníkách napadlo 5 až 15 cm nového sněhu. „Mohu potvrdit, že v posledních dnech napadlo místy až 20 centimetrů nového sněhu. Lyžaři tak mohou aktuálně u většiny středisek očekávat velmi potěšující sněhové podmínky,“ potvrzuje meteoroložka Alena Zárybnická.
Připravila Lucie Kolomá.

www.ahscr.cz
www.holidayinfo.cz



Archiv