Česká tradice, která vychází z receptů našich babiček
05. 10. 2020
Patnáct pekařství Globus rozšíří nabídku pečiva, kterým podpoří zejména české mlýny, mlékaře, pěstitele máku a výrobce povidel. Globus právě zařadil do své každodenní nabídky řadu výrobků Česká tradice, která vychází z receptů našich babiček. Pekárny tím rozšiřují také sortiment své značky Poctivá výroba Globus.
V každé z patnácti pekáren hypermarketů Globus upečou pekaři přes šedesát různých druhů pečiv od základu. Jde o kvasové chleby a rohlíky od cereálního a celozrnného pečiva až po sladké koláče. Při jejich výrobě se používá až 70 % surovin z Česka. „Přemýšleli jsme, jak dál zvýšit naši podporu českým dodavatelům a zároveň se trefit do chutí zákazníků. A protože víme, že milují českou klasiku a často nemají čas si ji doma upéct, rozhodli jsme pro ně připravit každý den kynuté buchty, štrúdly, bábovky a královské koláče,“ řekl vedoucí výroby a prodeje pekáren Globus Pavel Meduna. Podle odhadu tím pekárny Globus zvýší odběr ryze českých surovin až o 5 %. „Není to v našem objemu málo. Ročně zpracujeme 9 200 tun mouky od českých regionálních mlýnů, 61 tun makové náplně a 32 tun máku na posypy, 32 tun povidel, 28 tun másla a 153 000 litrů smetany,“ říká Meduna. Jeho pekárny mají s dodavateli dlouhodobé vztahy a není tak problém s množstvím dodávek surovin. Jediným nedostatkem českého trhu je, že zde prakticky neexistují výrobci droždí. To musí Globus nakupovat ze sousedního Německa. Připravila Lucie Kovandová.