Menu

CBA si zvolila II. viceprezidenta, zaměří se na vzdělávání

29. 04. 2018

Novým druhým viceprezidentem České barmanské asociace se v sobotu 28. 4. 2018 stal Kamil Hégr. Rozhodlo o tom hlasování valné hromady CBA, které se uskutečnilo v brněnském domě Abzac – novém sídle asociace.
vebar

Dlouholetý člen CBA Kamil Hégr byl jediným kandidátem na funkci, proto jeho zvolení nebylo překvapením. Do kompetence druhého viceprezidenta spadá především určování strategie vzdělávacích aktivit asociace a jejich rozvíjení. „S otevřením centra vstupuje CBA do nové etapy a já chci tyto krásné prostory naplnit vzděláváním. Mým cílem je sestavit nabídku kurzů, které zde můžeme pořádat, dovést sem partnery a seznámit je s možnostmi využití centra a v neposlední řadě také propojit CBA se vzdělávacími projekty Evropské unie,“ uvedl Kamil Hégr.
Kamil Hégr pracuje jako učitel informatiky, matematiky a odborných gastronomických předmětů na hotelové škole v Jeseníku, dále působí jako zastupitel obce Česká Ves a provozuje penzion. Gastronomické zkušenosti sbíral v rakouském Retzu a na německé Rujáně. Je nositelem titulu Mistr kávy CBA za rok 2016, na druhé příčce tohoto soutěžního seriálu se umístil v letech 2015 a 2017.
Kromě valné hromady se 28. dubna v domě Abzac uskutečnilo také setkání Emeritního klubu CBA, jenž sdružuje barmanské osobnosti seniorského věku. Pozvání do Brna přijali Jaroslav Krátký, Emil Válek či Jaroslav Labounek. Emeritní barmani již dopoledne jako vůbec první hosté absolvovali komentovanou prohlídku centra, následoval přípitek v režii Karla Mayera a slavnostní oběd.
„Nemůžu najít správná slova, jimiž bych pocity z prohlídky popsal. Abzac mě dočista okouzlil,“ prohlásil člen Emeritního klubu Jozef Augustín, který se v průběhu stavby centra zúčastnil jedné z dobrovolnických pracovních brigád. 
Oficiální Grand opening centra je naplánován na pátek 25. května. V jeho programu nahrazujícím letošní konferenci si zasoutěží barmani partnerských barů CBA, hosty například čeká i řada přednášek v podání špičkových českých barmanů působících v zahraničí.
Připravil Michael Lapčík.

www.cbanet.cz




Související články


Gastro

Pivo dělá zdravá těla! Sedm důvodů, proč jít na jedno

To, že se pivo u nás těší velké oblibě, nemusíme zdůrazňovat. Jít na „jedno“, anebo spíše dvě, je tradicí již od nepaměti....

22. 11. 2017

číst dál


Mice Gastro Z domova

29. Mezinárodní pivní festival 11. - 16. února

Festival s degustačními soutěžemi Světová pivní pečeť / World beer seal 2019 a Zlatá pivní pečeť / Gold brewers seal 2019 proběhne na...

08. 02. 2019

číst dál


Nepřehlédněte


Gastro Z domova Rozhovory

Žatec a Poperinge, partnerská města chmele

Přál bych si, aby i člověk, co pivo nemusí, navštívil naše muzeum a seznámil se s tím, jaké dědictví tady v Žatci ochraňujeme, říká Vladimír Valeš

16. 09. 2019

číst dál


Ze světa

Orlí zátoka – jeden z posledních rájů na zemi

Dominikánská republika je po Kubě druhou největší zemí v Karibském moři a cestovní ruch patří mezi nejrychleji rostoucí průmyslová odvětví v zemi. Pojďme...

27. 08. 2017

číst dál


Restaurace Novoměstský pivovar
Czech specials new