Menu

Bidfood Expo 2022 ve znamení rekordů

02. 06. 2022



Největší gastronomická událost pro odbornou veřejnost ve střední Evropě pokořila všechny dosavadní rekordy. Téměř 10 000 profesionálů z gastronomie a maloobchodu se sešlo na třídenním veletrhu Bidfood Expo 2022, aby sledovalo show šesti známých šéfkuchařů i poslední vítězky populární soutěže MasterChef Česko a ochutnalo novinky v sortimentu.


Bidfood Expo se kvůli pandemii uskutečnilo po pětileté přestávce a zcela zaplnilo dvě haly pražského výstaviště v Letňanech. Na ploše 8 000 m² bylo k vidění 130 expozic, z nichž 25 bylo věnováno vlastním produktům společnosti Bidfood. Zbývajících 105 patřilo českým a zahraničním partnerům.

14. ročník byl nabitý hvězdami. Na hlavním pódiu předvedlo své kulinářské umění sedm kuchařských celebrit z pěti zemí. „Tradičně velký ohlas mělo vystoupení Zdeňka Pohlreicha,“ říká Jan Kratina, ředitel marketingu ze společnosti Bidfood, a doplňuje: „Naprosto zaplněno bylo i na Honzu Punčocháře, který předváděl netradiční recepty ze zvěřiny.“  


Velkého zájmu diváků se těšily také další hvězdy. Mezi ty české patřil ještě Filip Sajler, který zde představil svůj projekt s krabičkami, a Besky, vítězka poslední řady populární soutěže MasterChef Česko. Ta okouzlila publikum svým dezertem. Ze zahraničních hostů největší pozornost přitahoval Sebastian Frank, držitel dvou michelinských hvězd. Nechyběly však ani praktické rady. Jak se dá z minima vytěžit maximum a ještě na tom vydělat, předvedl s americkým hovězím masem kanadský šéfkuchař John Cadieux. Ital Federico Perrone pak dokázal hostům, že z pizza mouky se dá připravit celá řada dalších italských specialit.

Rušno však bylo i v jednotlivých expozicích. „Na vybraných stáncích byly ukázky a workshopy, kde jsme našim zákazníkům představili možnosti a výhody dnešních moderních produktů a jak s nimi lze efektivně pracovat, což je v dnešní době velké téma,“ říká Marek Svoboda, šéfkuchař Bidfood.

Z dalších známých tváří byl na Bidfood Expo k vidění i cukrář Josef Maršálek, který zde představil své dorty a s Terezou Bebarovou zde prezentoval svoji novou kuchařskou knihu. Živo bylo i u stánku Nowaco, kde šéfkuchař Marek Svoboda každý den porcoval jednu obří rybu. Hosté tak mohli sledovat filetování halibuta či tuňáka a následně i delikátní rybí maso ochutnat.

Během tří dnů (25. – 27. 5. 2022) navštívilo akci téměř 10 tisíc návštěvníků z řad odborné veřejnosti. „Bidfood Expo opět přitáhlo obrovskou pozornost celé české gastronomické scény a opět jsme posunuli hranice – novinky, zajímavosti, tipy a inspirativní show – to je ve zkratce charakteristika veletrhu,“ shrnuje úspěšnost akce Radim Kopecký, ředitel prodeje do gastronomie.

Ovšem na své si přišli i hosté z maloobchodu. „Bidfood nepůsobí pouze v gastronomii, ale je také významným dodavatelem do retailu, kam dodává výrobky pod značkami Nowaco, Prima, Dobroty babičky Kláry, Bagetier či Gurmet,“ připomíná Michal Klégr, ředitel prodeje do maloobchodu ČR – tradiční trh společnosti Bidfood Czech Republic, a dodává: „Tyto produkty pak byly k vidění v rámci naší retailové sekce Nowaco market, kde se většina návštěvníků Expa zastavila.“

Náročný program byl také ve vedlejší AKC Aréně, kde se utkalo 40 profesionálních i juniorských kuchařů a cukrářů ve finále nejprestižnějších českých soutěží Asociace kuchařů a cukrářů ČR.
Připravila Alena Šteffelová.

www.bidfood.cz



Archiv