Menu

Bezstarostné Vánoce na horách

19. 10. 2022

qad_1

Závěr roku bývá pro většinu z nás tím nejnáročnějším obdobím. Hodiny a dny jako by snad utíkaly rychleji. Prostor na relaxaci jako by byl nedostupným luxusem. Snažíme se vše dokončit a uzavřít, abychom si pak stihli vydechnout alespoň během vánočních příprav. Ale ani ty se často neobejdou bez stresu. Jak to změnit? Možná byste letos vánoční svátky mohli oslavit v hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou, kde se o vás perfektně postarají a vše zařídí.  

Netradičně tradiční svátky
Advent i Vánoce si spojujeme s teplem domova, poklidnou atmosférou. Pravda jí však někdy bývá na hony vzdálená. Jak tedy tento protiklad vyřešit a jednou si ty nejočekávanější svátky v roce užít bez spěchu? V hotelu Horizont s tím už mají bohaté zkušenosti. Celé vánoční období si tu vychutnáte bez starostí a se vším všudy. Zjistíte, že teplo domova se zdaleka neváže na bydliště, ale dělá ho rodina, sváteční nálada a dobrá společnost. S tradicemi tady umí bravurně pracovat, a tak nepřijdete o krásnou vánoční výzdobu, vynikající gastronomické zážitky a skvělé cukroví z poctivých surovin ani speciální doprovodný program. „Za více než 25 let, kdy sváteční pobyty realizujeme, máme opravdu mnoho zkušeností s tím, jak našim hostů udělat toto období bez stresu a shonu. Lidé u nás mohou starosti hodit za hlavu a užívat si klidnou a pohodovou atmosféru vánoční Pece pod Sněžkou,“ komentuje Pavel Bednář, obchodní a marketingový ředitel hotelu Horizont. Právě kvůli takovým svátkům „bez práce“ si Horizont hosté zamilovali. „Dříve k nám do Pece jezdily Vánoce trávit hlavně větší skupiny z Německa, dnes převažují rodiny s dětmi nebo individuální klientela z tuzemska. Vidíme, že je pro lidi čím dál důležitější odpočinout si a do nového roku vstoupit s dávkou čerstvé energie,“ objasňuje Pavel Bednář. Pobyt je nejlépe objednat v polovině listopadu, protože Vánoce v Horizontu jsou stále populárnější.

Sváteční program i gastronomie
Ještě během předvánočního období se chystá speciální jarmark, na němž budou moci návštěvníci ochutnat to nejlepší z hotelové kuchyně Horizontu, a co je novinkou, i dalších hotelů z Pece pod Sněžkou. To nejlepší z gastronomie Horizontu v podobě vánoček, cukroví a štol předvedou zdejší šéfkuchař Jiří Švestka a cukrářka Markéta Bačová. Mimo dobrot návštěvníky jarmarku také potěší rukodělné výrobky a další tradiční zboží, které je s vánočním časem svázáno. „Termín ještě není pevně určen. Bude se jednat o některou z prosincových sobot, pro upřesnění sledujte naše sociální sítě, kde se vše včas dozvíte,“ uvádí Pavel Bednář.

Každoročně hotel Horizont vymýšlí originální doprovodný program, který hostům pobyty ozvláštní. Jedná se zejména o večerní vystoupení. Letos to bude například folklórní soubor Hořeňák, kouzelnické představení Pavla Kožíška, barmanská show a další. Pro děti je během svátečního času připraven tematický animační program. Vrcholem vánočního období je pak štědrovečerní večeře s rozdáváním dárků od Ježíška.

„Vánoce v Horizontu chystáme už půl roku dopředu. Šéfkuchař Jiří Švestka vymýšlí a testuje sváteční menu, celý tým vytváří doprovodný program, plánuje a inovuje. Cukrářka Markéta Bačová začíná péci cukroví s předstihem. Kdyby se nerozleželo, nechutnalo by jako domácí. Na konci listopadu hotel projde generálním úklidem a s příchodem adventu děláme výzdobu, aby vše mohlo vypuknout v plné parádě,“ popisuje přípravy Pavel Bednář. Strávníci budou moci na svátečním menu vybírat ze čtyř variant. Nebude chybět každoroční klasika v podobě rybí polévky a smaženého kapra s bramborovým salátem. Vedle toho se podává menu pro vegetariány i děti. „Každoročně připravujeme také nějakou specialitu šéfkuchaře. Ale protože to bude letos překvapení, nerad bych prozrazoval víc,“ říká Pavel Bednář. Z cukroví se v Horizontu každoročně napeče kolem 150 kilogramů. A o jaké druhy půjde? Linecké, vanilkové rohlíčky, myslivecké cukroví, perníčky, ořechy, čokoládová srdíčka, pracny, kávová kolečka, kokosky, rumové kuličky a mnoho dalších.

Jak si užít Pec pod Sněžkou
První vločky se na úbočí východní části Krkonoš snáší už během podzimu. Pokud tedy někdo touží po bílých Vánocích, tady je může zakusit s plnou parádou. V prosinci je už řada míst pod sněhovou čepicí, proto by si návštěvníci neměli nechat uniknout příležitost zalyžovat si. Je-li sněhová nadílka vydatná, je možné vyrazit na běžky nebo se věnovat skialpinismu. Velkou oblibu si získala také sáňkařská cesta z Černé hory do Janských Lázní, kde si zájemci mohou zasáňkovat s čelovkou i večer. Sáňkařům ale přejí i další trasy v okolí Pece pod Sněžkou.

Otevřena během zimní sezóny zůstává i Stezka korunami stromů v blízkosti Janských Lázní. Lanová dráha na Sněžku nebo bobová dráha v Peci. Kdo touží po méně obvyklých zážitcích, může si vyzkoušet jízdu se psím spřežením, projížďku na skútru nebo se může svézt rolbou SkiTour, která propojuje trasu mezi Pecí pod Sněžkou a Černou horou.

Firemní radovánky s vůní skořice
Horizont patří k vyhledávaným místům, které si firemní klientela oblíbila, a ani během podzimu a předvánočního období tomu není jinak. K dispozici je konferenční zázemí i prostory pro zábavu, sport a wellness centrum. Špičková gastronomie Horizontu je pak jedním ze základních pilířů každé úspěšné firemní akce. Velkým lákadlem je pro tuto skupinu klientů také SKY CLUB 18 v posledním patře hotelu. „Naši barmani jsou mistři svého oboru a jejich umění snese srovnání se špičkou v Praze či Brně. Je zážitek sledovat, jak vytváří koktejly a jak taková show dokáže posunout atmosféru firemních akcí,“ přibližuje Pavel Bednář. Hotel se se svými partnery umí postarat o ozvláštnění programu pro firemní klientelu i nejrůznějšími dalšími aktivitami v okolí Pece pod Sněžkou, ať už je to například skupinové lyžování, závod psích spřežení, výstup na Sněžku a další.
Připravila Kateřina Šimková.

www.hotelhorizont.cz



Archiv