Menu

Barmani ze znojemské Přímky opět na scéně

21. 07. 2022

Červená okurka a ledová levandule. Vlastní receptury drinků, s nimiž žákyně SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o. měřily své síly v silné barmanské konkurenci. A opět dokázaly, že Přímka má v tomto oboru svá želízka v ohni.

„Barmanské soutěže Philibert Routin Cup 2022 jsme se zúčastnili v úterý 31. 5. 2022 v Hotelové škole Světlá a Střední odborné škole řemesel ve Velkém Meziříčí. Soutěžilo se v míchání nápojů v kategorii soft drink, což je nealkoholický nápoj. Naši školu reprezentovaly Lucie Klinerová a Robina Valičová, žákyně 2. ročníku oboru Kuchař–číšník. Jejich úkolem bylo vymyslet vlastní recepturu drinku, kterou následně za podpory spolužáků a mistrů odborného výcviku chuťově vylepšovaly. Příprava na soutěž zahrnovala trénink, při kterém měly ve stanoveném limitu 5 minut připravit 5 drinků své receptury. Děvčata oceňovala rady nejen moje, ale i staršího spolužáka, Iva Černíka, který je v barmanství opravdu kovaný. Už při zpáteční cestě všichni přemýšleli, jaké další drinky by se daly vymyslet. Těší se na další příležitosti, kdy své dovednosti opět předvedou,“ sdělila Ing. Klára Němcová, učitelka odborných předmětů oboru Kuchař-číšník SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o.

I přesto, že se žákyně neumístily na stupních vítězů, zhostily se svého úkolu zodpovědně. Jejich práce za barem byla velmi profesionální a v konkurenci ostatních soutěžících se jim dařilo.

Na výsledné nápoje se můžete podívat na fotkách, pro inspiraci nabízíme i recepty:

Drink Robiny Valičové – Ledová levandule (Lavender Ice)
4 cl černého čaje se zázvorem (černý čaj, do kterého přidáme špetku zázvoru, necháme vyluhovat)
4 cl levandulového sirupu (Philibert Routin/Monin)
2 cl limetkové šťávy
Do sklenice nadávkujeme drcený led, muddlerem rozvoníme kousky limetky, doplníme ledem a dávkujeme uvedené suroviny. Nakonec doléváme sodovou vodou, zdobíme čtvrtkou limetky a levandulí.

Drink Lucie Klinerové – Červená okurka
1 cl okurkového sirupu (Philibert Routi/Monin)
1 cl grenadina sirup (Philibert Routin/Monin)
8 cl limetová šťáva
8 cl pomerančový juice
Vše promícháme na ledu v shakeru, po vydávkování do sklenice s ledem doléváme sodovou vodou. Ledem nešetříme. Zdobíme ovocným špízkem (nejlépe okurkou a sezónním červeným ovocem).

Barmanství na Přímce prostě žije. Přijďte nás navštívit! Školní bar se nachází ve 4. patře školy.
Připravila Libor Hanzal.

www.sousoszn.cz



Archiv