Související články
Udělejte si ten nejlepší hovězí steak
Máte chuť na to ugrilovat si doma pořádný steak, ale nevíte, jaké maso vybrat? Prvotním předpokladem dokonalého steaku je správný...
10. 08. 2018
21. 01. 2019
Jan Sigmator & Patrik Bečvář vás zvou na svůj jedinečný hudebně gastronomický recitál – výjimečný večer plný swingových evergreenů, špičkové gastronomie a neopakovatelné atmosféry Francouzské restaurace Obecního domu. Po úspěšných koncertech v Londýně, Chicagu, Norimberku a Pražské lucerně je to právě Francouzská restaurace, kde se můžete zaposlouchat do nestárnoucích písní velkého amerického zpěvníku v osobité interpretaci českého swingového krále, zpěváka Jana Sigmatora. Zazní píšně z hudební dílny George Gershwina, ale i hity Franka Sinatry, Tonyho Benetta, Louise Armstronga a dalších. V průběhu večera vám bude servírováno pětichodové menu připravené vítězem národního kola Boccus d'Or, talentovaným šéfkuchařem Patrikem Bečvářem, členem národního týmu kuchařů a cukrářů České republiky ověnčeného zlatou a stříbrnou medailí ze Světového poháru zlatou v Lucembursku. Vše prožijete v bezprostředním kontaktu s aktéry netradičního večera v restauraci oceněné nejvyšší cenou – třemi zlatými lvy v odborné anketě Czech Lions 2018.
Degustační menu
WELCOME DRINK
Grand rosé brut, J. de Telmont
*****
AMUSE BOUCHE
Ceviche z mořského vlka, perly z japonských yuzu citrusů,
salátek z jarní cibulky a koriandru
*****
STUDENÝ PŘEDKRM - Blanc de noirs 2012, J. de Telmont
Marinovaná hovězí svíčková s shitake houbami,
opraženým sezamem a avokádovým pyré
*****
TEPLÝ PŘEDKRM - Grand vintage brut 2006, J. de Telmont
Grilovaná kachní játra foie gras s marinovanými rozinkami v koňaku,
opraženými lískovými oříšky a omáčkou z čokoládových bobů
*****
MEZICHOD
Champagne sorbet s kompresovanými jablky Granny Smith
*****
HLAVNÍ CHOD - L.D. brut nature 2008, J. de Telmont
Bílý jeseter s omáčkou z Crème fraîche a kaviáru,
cannellona plněná fenyklovou marmeládou
*****
DEZERT-Riesling Vendage tardive 2009, Haeffelin - Alsace
Marinovaný ananas v Blac lime sirupu, banánové pyré
a pěna z vyšlehaného tvarohu a kokosu
*****
DIGESTIV
Armagnac Vaghi 1998
Připravila Gabriela Fejtová.
www.francouzskarestaurace.cz
Související články
Máte chuť na to ugrilovat si doma pořádný steak, ale nevíte, jaké maso vybrat? Prvotním předpokladem dokonalého steaku je správný...
10. 08. 2018
Nepřehlédněte
Hotel ROYAL**** Mariánské Lázně 31.1.2021 opět přivítá hosty.
20. 01. 2021
Burčáky, výborná vína z Jihu Moravy a zábava pro celou rodinu přivádějí každoročně na půldruhého tisíce návštěvníků do areálu hotelu Port.
04. 09. 2019