Menu

American Airlines spojí Prahu s Filadelfií

18. 03. 2018

4. května 2018 spustí největší letecká společnost na světě pravidelnou linku mezi letištěm Václava Havla Praha (PRG) a letištěm Philadelphia International Airport (PHL). Linka rozšiřuje nabídku transatlantických letů pro české zákazníky s možností přestupu na lety do destinací v Severní Americe a Karibiku.
V letních měsících nabídne víc než 2 800 míst týdně. Linku bude obsluhovat Boeing 767-300. Na palubě v business clas je 28 plně polohovatelných sedadel typu „lie-flat“ v konfiguraci 1–2–1 s přístupem z uličky a pro každého cestujícího i tablet Samsung Galaxy s nejnovějšími filmy, populárními televizními programy, hrami, hudbou a úryvky z knižních bestsellerů. Cestující v obchodní třídě budou mít k dispozici i mezinárodní prémiová menu společnosti American Airlines, na jejichž přípravě se podíleli britský michelinský šéfkuchař Mark Sargeant a jeho světoznámý kolega Maneet Chauhan. V hlavní kabině je připraveno 21 extra sedadel s větším prostorem pro nohy (přibližně o 18 cm).
„Zavedení nové linky z Prahy do Filadelfie je jasným důkazem, že to v American Airlines myslíme s růstem na mezinárodním poli a posílením přítomnosti v Evropě rozhodně vážně“, uvedl vrchní viceprezident pro mezinárodní přepravu a přepravu zboží Jim Butler. „Filadelfie je naším největším uzlovým letištěm na severovýchodě USA a může tak cestujícím z Prahy nabídnout široký výběr při přestupu na linky do dalších destinací v Severní Americe či Karibiku.“
Z Filadelfie se cestující mohou vydat až do 160 dalších destinací v USA, Kanadě, Karibiku či Latinské Americe. American Airlines mají na letišti Philadelphia International Airport čtyři salonky Admirals Club.
American Airlines chce svým zákazníkům cestování po světě co nejvíce zpříjemnit a na zlepšování služeb již vynaložila asi polovinu z plánovaných 3 miliard dolarů. Investuje například do plně polohovatelných sedadel typu „lie-flat“, zajištění mezinárodního přístupu k síti Wi-Fi, rozšíření možností palubního zábavního systému a zvýšení počtu elektrických zásuvek, redesignu letištních salonků po celém světě (včetně filadelfského letiště) a v neposlední řadě také do rozšiřování sortimentu zdravého jídla, koktejlů a dalších pochutin.
„Dlouhodobě jsme usilovali o další přímé spojení z Prahy do Severní Ameriky a jsem rád, že od května 2018 budou moci cestující využít pravidelnou denní linku do Filadelfie. Získáme tak zároveň spojení s klíčovým přestupním bodem pro návazné lety po USA – např. do Los Angeles, San Francisca, Miami nebo Bostonu,“ řekl Václav Řehoř, předseda představenstva Letiště Praha, a dodal: „Minulý rok cestovalo mezi Prahou a Severní Amerikou meziročně o 53,45 % cestujících více než v roce předcházejícím. Předpokládáme, že díky nové lince, kterou využije cca 60 000 lidí za rok, se zájem cestujících ještě zvýší.“
American Airlines společně se svými transatlantickými obchodními partnery nepřetržitě obsluhuje 23 destinací v Evropě více než 130 lety denně. American Airlines spustí 4. května 2018 i další sezónní linky, a to z Budapešti (BUD) do Filadelfie a z Benátek (VCE) do Chicaga (ORD).

Letový řád:    PRG-PHL     PHL-PRG
odlet z PRG    11:30            Odlet z PHL  18:30
přílet do PHL  15:10            Přílet do PRG 9:05 (následující den)                                                                

Informace o společnosti American Airlines Group
Společnosti American Airlines a American Eagle nabízejí v průměru téměř 6 700 letů denně do téměř 350 destinací ve více než 50 zemích. American Airlines mají svá uzlová letiště v Charlottě, Chicagu, Dallasu / Fort Worth, Los Angeles, Miami, New Yorku, Filadelfii, Phoenixu and Washingtonu D.C. American Airlines jsou zakládajícím členem aliance Oneworld, jejíž řádní i zvolení členové obsluhují téměř 1 000 destinací prostřednictvím 14 250 letů denně do 150 zemí. Akcie společnosti American Airlines Group Inc. se prodávají na burze Nasdaq pod tickerem AAL. Akcie jsou od roku 2015 součástí indexu S&P 500. Spojte se s námi na Twitteru @AmericanAir nebo na Facebooku Facebook.com/AmericanAirlines.
Připravily American Airlines.

www.aa.com
www.prg.aero

 



Archiv
for kids