Menu

15. - 17. března HOLIDAY WORLD & REGION WORLD

14. 03. 2024

hw_1548

Nejpoutavější turistická lákadla v Česku, exotické perly a atraktivní destinace napříč kontinenty. To představí tuzemští a zahraniční vystavovatelé na mezinárodních veletrzích cestovního ruchu a regionální turistiky HOLIDAY WORLD & REGION WORLD, které proběhnou v termínu od 15. do 17. března na výstavišti PVA EXPO PRAHA. V Letňanech nebude chybět ani doprovodný program plný zajímavostí pro odborníky i širokou veřejnost.

V rámci veletrhu HOLIDAY WORLD uvidí návštěvníci expozice z oblíbených i zcela nových destinací a oblastí, například italský ostrov Elba, oblíbené Chorvatsko s jeho lákadly, Slovinsko, ale například i vzdálenější destinace jako Peru, Indonésii či již podruhé Japonsko. Po delší odmlce se vrací do Letňan Srí Lanka.
Veletrh REGION WORLD nabídne nejkomplexnější přehlídku turistických lokalit, trendů a novinek z území České republiky. Nebudou chybět inspirativní expozice zahrnující všechny tipy dovolené, portfolio nabídek zájezdů po naší zemi, ale také přehledy atraktivních míst v jednotlivých krajích. Partnerským regionem pro rok 2024 se stal Moravskoslezský kraj.

Setkání odborníků
První veletržní den 15. března bude věnován odborné veřejnosti oboru cestovního ruchu, pro niž je připraven atraktivní doprovodný program. Nebude chybět 12. ročník konference a vzdělávací platformy Fórum cestovního ruchu pořádané agenturou CzechTourism zabývající se aktuálními i budoucími výzvami turismu, které zásadně ovlivňují zahraniční i tuzemské návštěvníky České republiky. Od loňského tématu udržitelnosti se konference posune k ESG (Enviromental, Social and Corporate Governance), součástí programu bude i panelová diskuze týkající se aktivního a lázeňského turismu a jejich aktuálních trendů.
Ve stejný den se uskuteční 5. ročník MBM Tourism Prague s možností osobních obchodních jednání profesionálů. Potřetí se v PVA EXPO PRAHA bude udělovat prestižní ocenění Velká cena cestovního ruchu 2023/2024. Bojovat se bude v kategoriích Nejlepší turistický produkt, Inovativní marketingová komunikace, Nejlepší e-projekt a Nejlepší udržitelný projekt.

Nejoblíbenější kraj i karavaning
O tom, jaký kraj si Češi loni nejvíce oblíbili, se hlasuje v anketě Kraj mého srdce. Vítězové převezmou své ceny během doprovodného programu první den konání mezinárodních veletrhů.
HOLIDAY WORLD & REGION WORLD se konají v souběhu s 15. ročníkem výstavy obytných automobilů a karavanů FOR CARAVAN a se 7. ročníkem výstavy lodí a vodních sportů FOR BOAT.
Připravila Lucie Bártová.

www.holidayworld.cz



Archiv