Menu

AHR ČR ocenila úspěšné hoteliéry, restauratéry a penzion

27. 10. 2022

intr

Členové Asociace hotelů a restaurací České republiky se sešli v Brně v hotelu Best Western Premier International na valné hromadě a konferenci. Václav Stárek byl potvrzen ve funkci prezidenta na další volební období. Ve funkci vice prezidentů byli na další období opět zvoleni Vlastislav Šos, David Brdička a Jiří Král. Následná konference se zabývala tématy alternativních zdrojů energií a řešení energetické krize v provozech hotelů a restaurací, vývojem a predikcemi inflace, problematikou nedostatku zaměstnanců a novými trendy v marketingu a technologiích. Dvoudenní akce vyvrcholila slavnostním galavečerem s předáním výročních cen Hoteliér roku, Penzion roku a Restauratér roku a dalších. Mimořádné ocenění získal Lukáš Hejlík za podporu restaurací a kvalitní gastronomie v Česku.

Prezident AHR ČR během jednání valné hromady ocenil skutečnost, že vláda přistoupila na návrhy zástupců podnikatelů a přijala opatření k regulaci dopadů rostoucích cen energií na podnikatele. „Situace na trhu cen energií se stala pro mnohé podniky neúnosnou, a zvláště drtivé dopady by měla na 70 % podniků od počátku příštího roku, kdy končí jejich fixace. Jsme rádi, že vláda vyslyšela naše požadavky a zastropování cen energií se bude týkat všech malých a středních podniků bez ohledu na to, zda jsou připojeni k nízkému nebo vysokému napětí. Stejně tak se podařilo rozšířit pomoc pro velké firmy na všechny oblasti hospodářství. Věříme, že se také podaří, aby pomoc pro velké firmy nebyla pouze vázáná 50% ztrátou, ale budou ji moci využít i podniky, které ve ztrátě nejsou. Dopady extrémně vysokých cen jsou pro všechny stejně náročné, bez ohledu na to, zda jsou nebo nejsou ve ztrátě.“ Uvedl k tématu Václav Stárek. Jako hlavní cíle na příští rok si asociace vytyčila další hledání cest ke snižování energetické náročnosti provozů, řešení problému s nedostatkem zaměstnanců, další rozvoj odpovědného podnikání a v neposlední řadě metodickou podporu svých členů. Václav Stárek zdůraznil, že bere další období ve funkci jako velký závazek pro zlepšování podmínek podnikání v oboru a restart cestovního ruchu.

Ocenění za rok 2022
AHR ČR udělila ocenění za příkladný přístup k oboru, vynikající výsledky a podporu dobrého jména hotelnictví a gastronomie následujícím kolegům: 

pavel_hlinka
Zvláštní cenu JUDr. Vladimíra Štětiny převzal PAVEL HLINKA.

ivo_lachman
Hoteliérem roku za hotely do 80 pokojů se stal Ivo Lachman – majitel a provozovatel Wellness Hotelu Panorama Blansko.

milan_krajovan
Hoteliérem roku za hotely nad 80 pokojů byl vyhlášen Milan Krajovan – ředitel Astoria Hotel & Medical SPA Karlovy Vary.

david_viktorin_v_zastoupen
Cenu Restauratéra roku si odnesli David Viktorin šéfkuchař restaurace Chateau Petit z hotelu Hraniční zámeček v Hlohovci u Břeclavi a Petr Berka – manažer restaurace Angus Farm Soběsuky.

penzion_valtice_radek_hotick
Cenu Penzion roku získal Radek Hoštický, majitel Penzionu Valtice.

mosaic_house_design_hotel
Odpovědným hotelem byl vyhlášen Mosaic House Design Hotel Prague.

jana_markov_s_charbulova
Školou roku se stala Střední škola Charbulova Brno a ocenění převzala ředitelka školy Jana Marková.

mykyta_isachenkov
Asociace pravidelně oceňuje také práci mladých manažerů do 30 let, letošní uznání za vynikající manažerskou práci si odnesl MYKYTA ISACHENKOV, Cluster Front Office Manager, NH Prague City hotel.


Mimořádné ocenění za propagaci provozovatelů restaurací převzal LUKÁŠ HEJLÍK herec a tvůrce průvodců českou gastronomií.

Kompletní seznamy nominovaných a příběhy jednotlivých oceněných jsou k dispozici na www.cenyahr.cz.
Připravilo AHR ČR. 

www.ahrcr.cz

 



Archiv