Menu

52. ročník festivalu Antonína Dvořáka Příbram NAPODRUHÉ

03. 02. 2021

52_hfad
Loňský ročník tradičního svátku klasické hudby, skladatele Antonína Dvořáka a jím milovaného regionu Příbramska zastavila opatření spojená s koronavirovou pandemií. A tak to zkusíme letos - NAPODRUHÉ. V současné chvíli nemůžeme bohužel předjímat, jak se situace bude vyvíjet, ale jsme neochvějně připraveni přinést další z výjimečných setkání umělců a diváků a naladit vás na vlnu překrásného odkazu jednoho z největších českých a celým světem uznávaných skladatelů.


Padesátý druhý ročník festivalu je plánován na 20. 4. - 8. 6. 2021 a bude věnován vztahům Antonína Dvořáka k rodině i přátelům. V koncertním programu tak najdete jak díla přátel Antonína Dvořáka, tak díla dedikovaná Antonínem Dvořákem přátelům či rodinným příslušníkům.

Celkem bude uskutečněno 16 klasických koncertů, vč. koncertu spojeného se světovou premiérou vítězných skladeb čtvrtého a pátého ročníku soutěže ve skladbě, dvě operní představení určená dětskému publiku, komponovaný pořad A. Dvořák a jeho vliv na americkou hudbu, navazující tématicky na populární Immersive koncerty z let 2018 a 2019 a již tradiční projekt Den s Antonínem Dvořákem s cca 15 koncertními vystoupeními, výchovnými programy a besedami na nejrůznějších místech Příbrami. V rámci HFAD bude rovněž uspořádán benefiční koncert pro vilu Rusalka a také speciální koncert k 180. výročí narození Antonína Dvořáka.

Program 52. ročníku „napodruhé“ ZDE.

Poděkování organizátorů patří Ministerstvu kultury, Středočeskému kraji a Městu Příbram za udělené záštity a finanční podporu a také všem obchodním a mediálním partnerům.
Připravila Radka Svobodová.

www.hfad.cz
www.facebook.com/hfad



Archiv