Menu

16. ročník půlmaratonu v Ras Al Khaimah se uskuteční v sobotu 18. února 2023

27. 05. 2022

Ras Al Khaimah, Spojené arabské emiráty, 24. května 2022: Ras Al Khaimah Tourism Development Authority oznamuje, že 16. ročník půlmaratonu Ras Al Khaimah se uskuteční v sobotu 18. února 2023 a novým technickým partnerem je přední značka sportovního oblečení Under Armour.

Úchvatný ostrov Al Marjan bude opět hostit nejrychlejší půlmaraton na světě, kterého se zúčastní nejlepší atleti na dlouhé tratě, běžci i amatéři z celého světa, aby se utkali v jedné z klíčových sportovních událostí v kalendáři SAE. Registrace na příští ročník je již otevřena a běžci mohou až do konce května využít 30% slevu za včasné přihlášení. Další informace o kategoriích účastníků, způsobu registrace a dalších podrobnostech souvisejících se závodem naleznete na adrese: www.therakhalfmarathon.com

Ras Al Khaimah Tourism Development Authority také s potěšením oznamuje, že Under Armour bude sponsorem půlmaratonu v roli technického partnera. Celosvětově uznávaná sportovní značka, která je známým výrobcem sportovního oblečení a sportovních doplňků, poskytne všem účastníkům své nejnovější špičkové oblečení, které pomůže zajistit pohodlí a zároveň zlepší výkon běžců na rychlé a rovinaté trati.

Oznámení přichází jen několik měsíců poté, co světový rekordman v půlmaratonu Jacob Kiplimo z Ugandy (57:56) a Etiopanka Girmawit Gebrzihair (1:04:14) vytvořili nové traťové rekordy v elitní kategorii mužů a žen. Jejich triumfy patřily k vrcholům půlmaratonu v Ras Al Khaimah, na kterém padla řada nových rekordů, stejně jako působivých výkonů a časů napříč kategoriemi.

Kromě Kiplima, který na cestě za vítězstvím dosáhl nejlepšího světového času na 15 km 40:43, se Eilish McColganová postarala o nový britský rekord. Ve svém teprve druhém závodním půlmaratonu překonala 21 let starý britský půlmaratonský rekord Pauly Radcliffeové a dosáhla neuvěřitelného celkového času 1:06:26.


















Iyad Rasbey (na fotografii vpravo), výkonný ředitel pro rozvoj cestovního ruchu a MICE v Ras Al Khaimah Tourism Development Authority, řekl: "Jsme nadšeni, že můžeme oznámit, že 16. ročník nejrychlejšího půlmaratonu na světě zavítá do našeho přírodního emirátu. Půlmaraton v Ras Al Khaimah každým rokem nabírá na síle a jsem přesvědčen, že v roce 2023 tomu nebude jinak."

Lee Devon (na fotografii vlevo), viceprezident společnosti Under Armour, dodal: "Jsme nesmírně hrdí a nadšení, že můžeme spolupracovat s úřadem pro rozvoj cestovního ruchu v Ras Al Khaimah a s organizací RCS Sports & Events na jedné z nejvýznamnějších běžeckých akcí na světě. Naším posláním ve společnosti Under Armour je dělat všechny sportovce lepšími, a to prostřednictvím skvělých produktů, inovací a vytvářením  sportovních příležitostí. Nedávno jsme otevřeli náš první obchod v Ras Al Khaimah. Tento a naše další obchody po celých emirátech se tak stanou centry pro všechny sportovce, kteří se připravují na tuto událost."
Připravili Luděk Hladiš a Kateřina Lamačová.

https://corporate.visitrasalkhaimah.com
https://visitrasalkhaimah.com/
www.facebook.com/VisitRasAlKhaimah/
www.instagram.com/visitrasalkhaimah/
www.youtube.com/user/VisitRasAlKhaimah
www.linkedin.com/company/ras-al-khaimah-tourism/



Související články


Ze světa Gastro Mice

Rumový festival poprvé v Dominikánské republice

K Dominikánské republice patří neodmyslitelně rajské pláže, koloniální památky i typické místní produkty.

27. 04. 2018

číst dál


Ze světa

Hornický region Erzgebirge/Krušnohoří zařazen do světového dědictví UNESCO   

Výbor světového dědictví UNESCO na svém 43. zasedání dne 6. července 2019 v Baku zapsal na seznam světového kulturního dědictví...

25. 07. 2019

číst dál


Archiv
for kids