Tuny vinné klobásy
24. 11. 2022
Vánoce v Globusu: poctivé a voňavé!
Vlastní výroby hypermarketů Globus, tedy
pekařství, cukrářství, řeznictví a restaurace, zachovávají širokou
nabídku potravin na vánoční stůl a ručí za své poctivé receptury.
Řezníci tak vyrábí tuny vinné klobásky s vínem a muškátovým
oříškem, pekaři ručně upletou desetitisíce nadýchaných vánoček,
cukráři vykrojí statisíce kusů různých tvarů a druhů vánočního
cukroví a kuchaři připraví skvělé sváteční menu. O pár metrů dál
pak na své zákazníky čekají chlazení kapři z klatovských sádek a
zelenina včetně brambor z českých polí. A to zdaleka není všechno. Pod
jednou střechou je tu totiž možné nakoupit na Vánoce naprosto
vše.
Vánoce musí vonět
Pekařství je nejvoňavější část hypermarketů Globus a před Vánoci to
platí dvojnásob. Pekaři a cukráři mají plno práce, což
k předvánoční výrobě patří, v plánu totiž mají do vánočních
svátků vyrobit 10 tun máslových vánočních těst a 8 tun vánočního
máslového cukroví, což je stejně bohatá nabídka jako předchozí roky.
Letos dokonce plánují připravit 180 tisíc nadýchaných vánoček plných
másla, s rozinkami a mandlemi nebo bez nich, což je o 20 tisíc víc než
loni. „Kvalita je u nás na prvním místě, nikdy z ní neslevíme.
Například pro máslové cukroví v 600g balení, které vyrábíme již
několik let, se zákazníci pravidelně každý rok vracejí,“ říká
Pavel Meduna, vedoucí výroby patnácti pekařství a cukrářství Globus.
Dodal také, že zákazníci stále častěji využívají také možnost
objednat si například větší množství cukroví dopředu.
Vepřový nebo telecí řízek? Tady zákazníky nezklamou
Žádné kompromisy v kvalitě nedělají ani řezníci. „Způsob naší
práce je tradiční a v období Vánoc silně zaměřený na sezónu.
Předpokládáme velký zájem o naší vinnou klobásu Globus, o které
víme, že Čechům chutná, a kromě toho je i bezlepková. Období Vánoc je
též vrcholnou sezónou řízků. Zde můžeme říct, že zákazníci u nás
najdou široký výběr masa na toto tradiční jídlo. Ať se jedná
o telecí, vepřové nebo i krůtí maso, neděláme kompromis v kvalitě.
Významnou výrobní položkou v období Vánoc jsou i kvalitní šunky
z naší výroby včetně speciální Vánoční šunky Globus. Rádi bychom
naše zákazníky upozornili na náš objednávkový systém, který může
znamenat významnou úsporu času a menší stres v předvánočním shonu,“
řekl Pavel Holeček, vedoucí patnácti řeznictví Globus.
Když není čas nebo energie vařit
Restaurace Globus si naplánovaly před Vánoci menu, které zláká hodně
zákazníků. Od 7. prosince to bude pečené kachní stehno s červeným
zelím a karlovarskými knedlíky. „Týden na to pak navážeme se
svíčkovou na smetaně s karlovarskými knedlíky, která letos obdržela
ocenění Česká chuťovka,“ řekl Jan Štěch, vedoucí výroby a
prodeje restaurací. Dál bude smažený kapr s bramborovým salátem nebo
houbový kuba s uzeným masem a kyselou okurkou. Nebude chybět smažená
vinná klobása vyrobená mistry řezníky nebo poctivé řízky v trojobalu.
Všechny tyto delikatesy budou ke konzumaci jak přímo v restauraci, tak i ke
koupi v krabičkách v regálech Snadného vaření na prodejní ploše
hypermarketů, kde navíc zákazníci naleznou i rybí polévku. Ten, kdo se
ale vrhne do vlastního bramborového salátu, koupí v Globusu brambory typu
A i kořenovou zeleninu od tuzemských pěstitelů. Pokud někomu na salát
nezbude čas, může vsadit na bramborový salát přímo z Globusu, který
bude k dispozici v 800 g balení ke koupi na hypermarketu.
Tady vám kapra vyfiletují
Kapry hypermarkety Globus odebírají celoročně z Klatov. Před Vánoci se
o ně zvedá zájem až o 90 procent. „Jsme jedním z mála
dostupných míst, kde umí na požádání čerstvého kapra vyfiletovat. Také
tu lze běžně koupit chlazené hlavy, mlíčí i jikry na rybí polévku.
O to vše je před každými Vánoci obrovský zájem. Vedle toho pak
očekáváme, že zákazníci budou obdobně jako v minulých letech na
vánoční svátky nejvíce pořizovat filety lososa a tuňáka,“ řekla
Aneta Turnovská, tisková mluvčí Globus. Na Vánoce jako po celý rok
v chlazených pultech ryb totiž nechybí široký výběr mořských ryb a
mořských plodů.
Víc ořechů, alkohol ve slevě i bez
„Na měsíc prosinec jsme rozšířili nabídku exotických plodů
i plodů suchých včetně ořechů. Suché plody si u nás zákazníci mohou
zakoupit také na váhu, což je vždy před Vánoci vítáno,“ řekla
Turnovská. Vedle potravin a dárků je před svátky v regálech vyhledáván
i alkohol. Globus má připravenu širokou prezentaci významných značek.
„Letos je pravděpodobný zvýšený zájem kupujících o promoční
výrobky, a to i v oblasti alkoholických výrobků. Nicméně bude mnoho
zákazníků, kteří jako dárek pořídí dle vkusu darovaného i bez ohledu
na slevy,“ dodala Aneta Turnovská, tisková mluvčí hypermarketů
Globus.
Otevírací doba
V hypermarketech Globus platí otevírací doba 7 až 21 hodin, výjimkou je
hypermarket Globus v Praze na Černém Mostě, kde je otevřeno od 7,30 hodin
do 22 hodin.
Podrobnosti jsou uvedeny na webu www.globus.cz a v mobilní aplikaci Můj
Globus.
Výjimkami budou před Vánoci dny 22. 12. a 23. 12., kdy platí na všech
hypermarketech Globus mimořádná otevírací doba od 7 do 22 hodin. Dne
24. 12. bude otevřeno od 7 hodin do 11,45 hodin.
Globus Fresh v Pardubicích Dubině bude otevřen od 7 do 18 hodin vyjma
24. 12., kdy bude mít otevřeno do 11,45 hodin. Fresh v Praze Stodůlkách
bude mít 22. 12. a 23. 12. prodlouženou otevírací dobu do 22 hodin, na
Štědrý den jako všechny Globus provozovny uzavře v 11,45 hodin.
O svátcích 25. 12. a 26. 12. jsou všechny provozovny Globus uzavřeny.
Otevřeno bude opět 27. 12. a to v běžných provozních hodinách.
Dne 31. 12. platí mimořádná otevírací doba od 7 do 18 hodin ve všech
patnácti hypermarketech Globus a Fresh Stodůlky. Fresh v Pardubicích na
Silvestra bude otevřen do 14 hodin.
Připravila Lucie Kovandová.
www.globus.cz