Menu

Značka Czech Specials v dalším roce působení

11. 07. 2019

Od srpna 2018, kdy administraci převzala Asociace kuchařů a cukrářů ČR, požádalo o tuto certifikaci 40 restaurací z celé republiky a další žádosti přibývají.  Cílem, který si Asociace kuchařů a cukrářů hned na začátku vytýčila, je hlavně kvalita, nikoliv kvantita certifikovaných restaurací.  Proto jsme rádi, že do projektu nově vstoupila například pražská restaurace Triton hotelu Adria Praha, kde šéfkuchař Tomáš Horák překvapuje hosty moderními variacemi českých specialit, nebo uznávaná česká restaurace Na Pekárně pana Václava Friče nabízející tradiční české speciality, i restaurace Kolštejn z Branné a Zdejší jídlo z Třeboně, kde se na jídelním lístku setkáte se zajímavými regionálními specialitami.



Nabídka certifikovaných restaurací je propagována nejen na webu a Facebooku projektu, ale i na sesterských webech agentury CzechTourism, jako je Kudy z nudy nebo Česko země příběhů. Nově budou certifikované restaurace propagovány i v zahraničí.

Projekt Czech Specials byl prezentován v dubnu v rámci Garden Food Festivalu v Praze, kde nabízel moderní českou kuchyni a koncem září se Czech Specials představí i na svém stánku na Garden Food Festivalu v Olomouci. Zajímavý bude určitě i kulatý stůl na téma“Je česká kuchyně sexy?“, který proběhne v rámci doprovodného programu soutěže Kuchař roku, která se bude konat na začátku října při veletrhu For Gastro.  Letos je soutěžním tématem česká kuchyně, proto se budou snažit naši nejlepší kuchaři zaujmout odbornou porotu moderní úpravou českých národních i regionálních specialit.

Asociace kuchařů a cukrářů chce přispět k dalšímu vzdělávání kuchařů a připravuje pro certifikované i necertifikované restaurace odborné semináře, kde budou účastnící objevovat zapomenuté regionální speciality, které se naučí vařit i servírovat moderním způsobem za použití regionálních surovin a výrobků.

Naše národní kuchyně určitě patří do našeho kulturního dědictví, je nutné ji nejen zachovat pro další generace, ale ji také dále rozvíjet a propagovat doma i v zahraničí. Projekt Czech Specials se o to bude i nadále snažit!
Připravila Maria Horníková, foto CzechTourism.

www.czechspecials.cz
www.akc.cz 
www.ahrcr.cz
www.czechtourism.cz
www.czechspecials.cz/recepty

  



Související články


Vzdělávání Gastro

Jak chutná Znojemská vinařská podoblast

Maturitní projekt? Není to žádná procházka růžovým sadem. Splnit ho musí každý žák z oboru Hotelnictví a turismus.

09. 12. 2018

číst dál


Gastro Vzdělávání

V celostátním kole gastronomické soutěže patří Lukášovi z Přímky bronz

Zlato, bronz, bronz. 2017, 2018, 2019. Za poslední tři roky žáci ze SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o. na nejvyšších příčkách...

10. 12. 2019

číst dál


Nepřehlédněte


Gastro

Vlakem za regionální kuchyní

Sezónní nabídky v jídelních vozech Českých drah se v letošním roce nesly ve znamení regionální kuchyně - postupně byly představeny zajímavé regiony České...

12. 12. 2017

číst dál


Gastro Z domova

Osmý ročník Vinobraní u Máchova jezera se vydařil a nepokazila ho ani nepřízeň počasí

Burčáky, výborná vína z Jihu Moravy a zábava pro celou rodinu přivádějí každoročně na půldruhého tisíce návštěvníků do areálu hotelu Port.

04. 09. 2019

číst dál


Czech Specials
Side VSH