Menu

Zážitky z přírody v Turistické zemi Německo – Germany Simply Inspiring

10. 06. 2022

ndr__10a

Německé regiony nabízejí četné příležitosti, jak spojit udržitelnou dovolenou s výlety za kulturou ve městech. German.Local.Culture. ukazuje tuto rozmanitost v tematické oblasti „Green“ (příroda): Cestující do měst v Německu zažijí nejen kulturní historii a pulzující atmosféru, ale také prostorné parky a zelené plochy. A hned za branami města vybízejí k navštívení místní rekreační oblasti.

Propojení městských center a venkovských regionů – také prostřednictvím pohodlných nabídek mobility, jako je iniciativa „Cíl cesty je příroda“ od německých drah Deutsche Bahn – umožňuje novou kvalitu zážitků z dovolené. Můžete strávit noc ve městě a zažít přírodu v okolí, nebo vyrazit na dovolenou v prázdninových regionech a obohatit je o městské zážitky.

Odpočinek a dobrodružství v německých lesích
Německo je jednou z nejhustěji zalesněných zemí v Evropě: Téměř třetina rozlohy země je pokryta lesy. Od Porúří do regionu Sauerland v západní části Německa, z Kolína nad Rýnem po vrchovinu Eifel nebo z oblasti Rýn-Mohan až ke středohoří Taunus - vše leží blízko u sebe. Zelená stanoviště nabízí návštěvníkům mnoho příležitostí: Ti, kteří hledají odpočinek, mohou načerpat energii koupáním, zatímco ti, kteří hledají dobrodružství, mohou prozkoumat horní patra stromů a vydat se po stezkách korunami stromů nebo využít možnosti lezení po stromech. Užitečné informace poskytují lesy a lesnická muzea nebo centra národních parků. Strážci v lesních oblastech zvou hosty, aby se s nimi ponořili do tajemného světa lesa a zblízka pocítili život lesa.

Silné místo mezi řekou a skálou
Přibližně třetina německé pevninské oblasti jako národní přírodní krajiny jsou pod speciální ochranou.  Odpovědné a pečlivé zacházení s bohatstvím přírody umožňuje cestujícím získat velmi originální zážitky. O geograficky odlišných místech, jako jsou břehy řek nebo skály, často existují mýty a legendy: Mnoho lidí je považuje za místo moci. Příkladem toho jsou Externsteine ve Vestfálsku, takzvaná pekelná cesta „Himmelsweg“ poblíž obce Nebra - tam byl nalezen světově proslulý nebeský kotouč z doby bronzové - nebo velké kamenné hroby Großsteingräber v lese Everstorfer Forst v Meklenbursku. Pískovcové útesy v národním parku Saské Švýcarsko poblíž Drážďan také inspirovaly lidi po celá staletí:

Objevte Waddenské moře naboso
Rozsáhlé Waddenské moře v Severním moři je největší spojenou wattovou krajinou na světě. Když voda při odlivu ustoupí, mohou turisté poznávat s místními průvodci tuto zvláštní krajinu a její obyvatele: kraby, wattové červy a srdcovky i četné druhy ptáků. Můžete také objevit Halligen - malé obydlené bažinaté ostrovy, které jsou částečně zaplaveny přívalovými vlnami. Na pobřeží Severního moře se v krátkém čase dostanete ze severoněmeckých metropolitních oblastí kolem městských států Hamburk a Brémy.

Náměty na výlety a cestovatelské příběhy:
Nedotčená příroda v Münsterlandu:
plameňáci a divocí koně v Německu? Ano, je to možné! V Zwillbrocker Venn, vřesovišti a souboru luk v západním Münsterlandu, se každý rok líhnou mláďata plameňáků na nejsevernějším hnízdišti plameňáků na světě. Nezapomenutelným zážitkem může být také pozorování divokých koní.

Udržitelně vzhůru s durynskou horskou železnicí:
Jedna z nejstrmějších lanových drah na světě v durynském Schwarztalu vystoupá za 18 minut 323 výškových metrů, a dokonce při tom vyrábí elektřinu. Interaktivní zážitkové muzeum na horské stanici ukazuje, jak to funguje.

Zdraví a pohoda v nedotčené přírodě Baltského moře:
Tam, kde se mořský vánek mísí s lesním vzduchem, vzniká uklidňující stimulující klima – ideální pro dobití energie na čerstvém vzduchu. V přímořském letovisku Warnemünde, přírodní rezervaci Stoltera a vřesovišti Rostocker Heide nabízí deset lázeňských stezek Thalasso čistý vzduch a nedotčenou přírodu v délce od 4 do 17 kilometrů.

Rozkvetlé louky a odlehlá vřesoviště v Ammergauských Alpách:
V nejmenším národním parku v Bavorsku jsou chráněny vzácné orchideje a hořce, stejně jako ohrožené druhy ptáků od tetřeva po orla skalního. Prohlídky se strážci přírody poskytují autentický dojem z tohoto fascinujícího světa.

Cyklotrasa po romantickém Rýnu:
Rýnská cyklostezka se táhne přes 318 kilometrů podél břehů řeky. Díky výbornému vlakovému spojení lze výlet naplánovat individuálně. Historická města jako Speyer, Ludwigshafen, Worms, Mainz a Koblenz vás zvou k zastavení, stejně tak jako vinařské oblasti, které se nachází podél cesty.

Skvělé výhledy z panoramatické turistické stezky Baden-Baden:
45kilometrová stezka, která byla zvolena nejkrásnější turistickou stezkou Německa v roce 2020, nabízí ve čtyřech etapách výhledy na lázeňské město Baden-Baden, přes údolí Rýna až do Francie, přes vrcholy a do údolí Černého lesa. Navíc na váš všude čekají kulinářské speciality regionální kuchyně.
Připravil Jan Pohaněl.

www.germany.travel 
www.germany.travel/en/campaign/german-local-culture/eco.html



Archiv