Menu

Zájezdy do exotiky táhnou

17. 06. 2023

Přímé lety do exotiky dálkovým letadlem, které Čedok na českém trhu nabízí již třetím rokem, pokračují i v nadcházející zimní sezóně. Velký zájem je už nyní o odlety přes vánoční svátky, na Silvestra nebo o jarních prázdninách. Statistiky prodejů ukazují, že počty rezervací zájezdů do exotických destinací vzrostly dvojnásobně oproti loňskému roku. Nejvíce táhne Dominikánská republika, Zanzibar a Thajsko, pokračovat bude také oblíbené spojení na ostrov Nosy Be u Madagaskaru. Nově mohou Češi objevit od 19. prosince 2023 také Srí Lanku a cestovat bez mezipřistání až do Colomba. Ve stejný den odstartuje z brněnského letiště první dálkové spojení v historii až na thajský ostrov Phuket. Od ledna budou zahájeny lety do africké Keni. Z Prahy bude Čedok létat v zimě celkem do šesti exotických destinací, z Brna bude mít premiéru jedna dálková destinace. Cestovní kancelář na své charterové lety bez mezipřistání využívá moderní letadlo typu Boeing 787 Dreamliner ve spolupráci s LOT Polish Airlines s business i premium třídou na palubě. Stejným typem letadla v barvách italské letecké společnosti Neos budou cestovat klienti z Jihomoravského kraje.

„Exotická dovolená je u Čechů během zimních měsíců stále více oblíbená. První destinace jsme představili již před třemi lety a od té doby s námi cestovalo už více než 50 tisíc klientů. Neustále rozšiřujeme nabídku destinací i hotelů, letos začneme létat na Srí Lanku, do Keni a na thajský ostrov Phuket. Ukázali jsme na trhu, že dálkové letadlo je komfortní, šetří čas a zvedá kvalitu cestování. Klienti mají zájem také o sedadla a služby v business a premium třídě na palubě, na některé termíny jsou dokonce už místa v letadle vyprodaná,“ uvedl Miroslav Kubáč, ředitel charterových zájezdů Čedoku.

Do exotických destinací bude z Letiště Václava Havla Praha exkluzivně pro Čedok i nadále létat letecká společnost LOT Polish Airlines s nejmodernějším dálkovým letadlem typu Boeing 787 Dreamliner se třemi třídami na palubě – business, premium a economy. Cesty ve vyšších třídách s rozšířeným servisem a větším pohodlím si mohou klienti zvolit oproti pravidelným linkám za výhodný příplatek, u businessu od 29.990 Kč za osobu, u premium sedadel pak od 14.990 Kč. V business třídě se mohou Češi těšit na plně polohovatelná sedadla do vodorovné polohy, dva servisy občerstvení během letu, konkrétně jednou čtyřchodové menu (předkrm, salát, výběr z teplého jídla, dezert) a jednou si pochutnají na tříchodovém menu. Při výběru prémiových míst pak posádka servíruje jídlo dvakrát, tedy čtyřchodové a dvouchodové menu. Nebude chybět ani servis nealkoholických studených i teplých nápojů, ale také piva a vína. V ekonomické třídě pak dostávají cestující rovněž servis dvakrát během letu. Odbavit si mohou zavazadla do 25 kilogramů (business a premium) nebo 20 kilogramů (economy) na osobu. Letadlo v barvách polského národního dopravce bude přes celý týden v Praze, odkud bude startovat do exotických destinací téměř každý den. Na palubě jsou k dispozici obrazovky, zábavní palubní systém, nabíjení i možnost zakoupení dalšího občerstvení.

Také italská letecká společnost Neos bude na charterové lety z Brna do Thajska nasazovat dálkové letadlo typu Boeing 787 Dreamliner, v konfiguraci v ekonomické a business light třídě. Business light nabízí pohodlnější a částečně polohovatelná sedadla, rozšířený catering i servis nápojů. Klienti Čedoku, kteří poletí v této vyšší třídě, mohou také na brněnském letišti využít zdarma salonek před odletem a cestovat s odbaveným zavazadlem do 30 kilogramů. Příplatek za vyšší třídu bude začínat od 19.990 Kč za osobu na obě cesty. V ekonomické třídě se mohou cestující na palubě těšit na občerstvení a odbavit si kufr s hmotností do 23 kilogramů. Všechna místa v kabině jsou vybavena dotykovými obrazovkami s palubním zábavním systémem i USB pro dobíjení zařízení. Pro děti do dvou let, tzv. infanty, mohou rodiče předem objednat na palubu dětskou postýlku.
Připravila Kateřina Pavlíková.

www.cedok.cz
https://twitter.com/CKCEDOK



Archiv