Menu

Tulipánový měsíc: Školní dobročinná akce plná naděje

17. 02. 2024

Každý rok se Střední odborné učiliště a Střední odborná škola Svazu českých a morvaských spotřebních družstev, Znojmo zapojuje do dobročinné akce nazvané "Tulipánový měsíc," která má za cíl přinést naději a změnu do života těch, kdo se potýkají s onkologickým onemocněním. Tato akce je realizovaná již od roku 2013 organizací Amelie. Symbolika tulipánu, který je nejen symbolem jara, ale také naděje a změny, je výstižným prvkem této dobročinné iniciativy. Cílem Tulipánového měsíce je prostřednictvím různých akcí přinést radost a podporu právě onkologickým pacientům. Široká škála možností umožňuje každému, kdo má chuť a zájem, přispět k tomuto noblesnímu cíli.

Jedním z nejvýraznějších prvků akce je výtvarná výzdoba onkologických oddělení v nemocnicích. Dobrovolníci, mezi nimiž jsou i žáci naší školy, se
i letos zapojili s velkým elánem. Vytvořili přáníčka, obrázky a zápichy do květináče, vše s motivem tulipánů. Jejich kreativita byla neskutečná, což dokazují přiložené fotografie.

„Je úžasné vidět, jak naši žáci vnímají důležitost pomáhání druhým. Výtvarné aktivity, kterými se zapojují do Tulipánového měsíce, nejenže zdobí nemocnice, ale také naplňují srdce pacientů nadějí. Tato akce není pouze o uměleckém vyjádření, ale také
o lidskosti a empatii,"
říká učitelka a vedoucí oboru Sociální činnost, Mgr. Sabová.

Díky každému zapojenému dobrovolníkovi, ať už je to žák naší školy nebo kdokoliv jiný, získává Tulipánový měsíc sílu a smysl. Společně tvoříme pozitivní změnu a přinášíme do života těch, kteří prochází složitým obdobím, světlo naděje.
Připravil Libor Hanzal.

www.sousoszn.cz



Archiv