Menu

Travel Service získala třetí Boeing 737 MAX

18. 05. 2018

Letecká společnost Travel Service 17. května 2018 zařadila do své flotily již třetí nový moderní Boeing 737 MAX 8 z celkem třiceti devíti objednaných letadel tohoto typu. Během čtyř měsíců jde o další nové moderní letadlo, které Travel Service získal. Nový letoun v barvách obchodní značky SmartWings s imatrikulační značkou OK-SWC přistál dnes dopoledne na Letišti Václava Havla Praha poté, co absolvoval přímý let z amerického Seattlu. Do září obdrží Travel Service ještě další tři nové stroje 737 MAX. Provoz nadcházející letní sezóny bude Travel Service zajišťovat flotilou 56 letadel, což je o sedm strojů více než loni.
Travel Service bude lety během letního letového řádu operovat z celkem 12 bází (Praha, Brno, Ostrava, Varšava, Katovice, Bratislava, Budapešť, Kanárské ostrovy, Paříž, Lille, Lyon, Tel Aviv) v 7 zemích. Největší sedačkovou kapacitu nabízí Travel Service na českém trhu, kde bude provozovat 27 letadel Boeing 737, o pět letadel více než loni. Valnou většinu svých letů z českých letišť (Praha, Brno, Ostrava, Pardubice) provozuje Travel Service jako pravidelné linky pod značkou SmartWings.
K navýšení sedačkové kapacity převážně na českém trhu jsme se rozhodli z důvodu stále rostoucí obliby individuálního cestování a zvyšujícího se počtu tzv. tranzitních cestujících na našich letech, které využívají Prahu jako přestupní bod. SmartWings na tento trend reaguje otevíráním nových leteckých spojů a navyšováním frekvencí letů do stávajících destinací, což cestujícím umožňuje větší flexibilitu ve výběru optimálního leteckého spojení dle vlastních potřeb,říká Petr Šujan, obchodní ředitel Travel Service.
Z Prahy nabízí SmartWings během letního letového řádu letecká spojení do 78 destinací a letovisek. Novinkou jsou lety z Prahy do španělské Murcie. Nové letecké spojení bude operováno od 11. června dvakrát týdně.
Z Brna je možné se SmartWings letět do 12 destinací v šesti zemích (Řecko, Španělsko, Egypt, Turecko, Itálie a Bulharsko), z Ostravy do 11 destinací v pěti zemích (Řecko, Španělsko, Egypt, Turecko, Bulharsko) a z Pardubic do 4 destinací ve třech zemích (Řecko, Turecko, Bulharsko). SmartWings nabízí přímá letecká spojení  nejen z České republiky, ale také ze Slovenska, Polska, Francie nebo Izraele. Jen loni využilo služeb pravidelných linek SmartWings 2,9 milionu pasažérů.
Připravila Vlaďka Dufková.

www.travelservice.aero
www.smartwings.com

 



Archiv