Menu

Středočeská centrála cestovního ruchu doporučuje

07. 01. 2019

Akce na týden 7. - 13. 1.

Sukův hudební Štiřín – Josef Špaček a Miroslav Sekera (13. 1.)

Cyklus exkluzivních koncertů "Sukův hudební Štiřín" se stal kulturní tradicí, která se zapsala do povědomí českého  hudebního dění. Tyto koncerty se stávají odkazem mimořádné osobnosti hudebního světa, jakým byl Mistr Josef Suk. Na lednovém koncertě vystoupí jeden z nejtalentovanějších virtuosů své generace Josef Špaček a na klavír zahraje Miroslav Sekera, vítěz mezinárodní soutěže J. Brahmse.
www.stirin.cz

bh_na_blank

Zimní běh na Blaník (12. 1.)
Již 45. ročník tradičního běhu na Blaník se uskuteční v sobotu 12. ledna. Startovat se bude ve dvou vlnách - v 9.15  a v 10. 15. Startem a cílem bude zámecký park ve Vlašimi. Trať  je 23,5 kilometrů a převýšení 615 metrů.
www.behnablanik.cz/

Ledové království v Týnci (13. 1.)
MC Motýlek pořádá akci pro děti v Hotelu Týnec. Ve 14 hodin vyrazí celá skupina dětí společně s Elzou a Annou do zahrady Společenského centra. Zde bude probíhat hlavní část bojovky - úkoly k poražení zlého čaroděje Drukara. Když se to podaří, přesunou se všichni v 15 hodin do tanečního sálu Společenského centra, kde bude princeznovský a princovský bál.
www.hoteltynec.cz/informacni-centrum/

Poklady Rytířů Mělnických (11. 1. - 3. 2.)
Regionální muzeum Mělník zve návštěvníky na výstavu: "Poklady Rytířů Mělnických" v malém sále Regionálního muzea Mělník. Zde si mohou zblízka prohlédnout vybavení Forbíny Rytířů Mělnických, nahlédnout do zákulisí šermířských představení a také se o něm něco dozvědět. Například zjistit, kde a jak se získávají materiály a podklady pro tvorbu kostýmů, komu se v šermířské světě říká "eLHá" a komu keckař, a zajisté si také prohlédnout zbraně, které se k šermu používají. Vernisáž se koná v pátek 11. ledna od 18 hodin.
www.muzeum-melnik.cz/

Zimní prohlídky zámku Loučeň (do 31. 3.)
Zámek Loučeň je romantickou barokní památkou s původními interiéry. Obklopuje ho rozlehlý anglický park, který před nedávnem obohatil jeden celoevropský unikát - totiž soubor 11 labyrintů a bludišť. Již od roku 2011 je zámek Loučeň otevřen nepřetržitě po celý rok. Návštěvníci jsou proto zváni i v zimní sezóně. Otevírací doba zámku Loučeň od listopadu do března ve všední dny i o víkendech od 10 do 17 hodin.
www.zamekloucen.cz/

Šaloun – Dotek osudu (28. 10. 2018 – 24. 2. 2019)
Až do konce února 2019 představuje Galerie Středočeského kraje stěžejní výstavu a tou je představení části sochařské pozůstalosti jednoho ze zakladatelů českého moderního sochařství Ladislava Šalouna (1870–1946). Přestože je autorova tvorba velice rozsáhlá a rozmanitá, ve sbírkách GASK je zastoupeno několik příkladů vrcholné intimní plastiky přelomu 19. a 20. století, avšak z většiny sádrové a hliněné studie či modely dekorativní a monumentální tvorby, která se projevovala ve veřejném prostoru na novostavbách a v pomníkových realizacích.
https://destinace.kutnahora.cz/calendar/saloun-dotek-osudu

aloun_-_dotek_osudu


Akce na týden 14. - 20. 1.

Koncert Evy Urbanové - Čáslav (17. 1.)
Koncert první dámy české opery otevře jubilejní 150. divadelní sezonu Dusíkova divadla v Čáslavi. Eva Urbanová již bezmála dvacet let patří k největším hvězdám pražského Národního divadla a sklízí ovace v zahraničí. V Čáslavi vystoupí s renomovaným komorním tělesem - Moravským klavírním triem: Jiří Jahoda - housle, Jana Ryšánková - klavír, Miroslav Zicha – violoncello.
www.divadlocaslav.cz/klient-847/kino-235/stranka-8062/film-246200
 
Sportovní ples - Nymburk (18. 1.)
Mažoretky SKP Nymburk pořádají třetí lednový pátek Sportovní ples města Nymburk, který se bude konat od 20 hodin v Obecním domě v Nymburce. K poslechu a tanci hraje kapela CAPELLA. Vstupenky v prodeji v Turistickém informačním centru Nymburk.
www.mesto-nymburk.cz

Audiovizuální ceny Trilobit 2019 - Beroun (20. 1.)
Další pokračování audiovizuálních cen Trilobit 2019, které vstoupí do svého 32. ročníku, vynese v duchu motta „Na světle a ve stínu“ ty nejkvalitnější české filmové a televizní počiny „ze stínu na světlo“. Ceny budou slavnostně vyhlášeny v neděli 20. ledna 2019 v Kulturním domě Plzeňka v Berouně a počtvrté přenášeny živě Českou televizí na programu ČT art.
http://cenytrilobit.cz/

Zimní víkendový motoráček z Hostivice do Noutonic a Slaného (do 17. 3.)
Středočeský kraj připravil pro všechny milovníky podzimních a zimních výletů motoráčky, kterými mohou jet na víkendovou návštěvu zříceniny hradu Okoř, Budče nebo města Slaný i na podzim a v zimě, kdy vláček Cyklohráček, který tu vozí výletníky v létě, ulehl k zimnímu spánku.
www.cd.cz

Přednáška „Královna stříbrných hor“ (16. 1.)
Římskokatolická farnost u kostela Nanebevzetí Panny Marie Svatá Hora  zve na přednášku z druhého ročníku cyklu "Cesty do minulosti Svaté Hory". Přednáška s názvem „Královna stříbrných hor“ se koná v 17.30 v refektáři kláštera a přednášející je PhDr. Věra Smolová.
http://upgrade.svata-hora.cz/


Akce na týden 21. - 27.  1.

ČokoFest 2019 Lysá nad Labem (25. - 27. 1.)

Výstaviště v Lysé nad Labem zve všechny mlsaly a milovníky sladkostí na největší sladkou událost roku – Čokofest. Poslední lednový víkend nabídne degustace nejrůznějších druhů čokolády a čokoládové workshopy. K vidění bude výstava historie čokolády. Během akce se bude také vařit s čokoládou a chystá se další zábavný program pro celou rodinu. A samozřejmě na této akci nebude chybět ani stánkový prodej, aby si všichni po skončení akce mohli zamlsat i doma.
www.cokoladovy-festival.cz

Noc hotelů (25. 1.)

Jako podporu turismu a vstřícnost k návštěvníkům našich měst připravují hoteliéři jedinečnou akci po celé České republice. Pro obyvatele měst České republiky, v jejichž blízkosti podnikají, otevřou hoteliéři 25. ledna 2019 své hotely, aby mohli poznat své město i z druhé strany, očima turistů. Účastníci této akce zažijí tak trochu jinou noc v sousedství, stačí jen najít svoje město a rezervovat ubytování. Do akce se zapojil mimo jiné Hotel Zámek Dobříš, hotel Grand v Čáslavi, Maxmilian Resort Loučeň nebo třeba Vila u Varhanáře v Kutné Hoře.
https://ostatni.nochotelu.cz/

Máslovický masopust se zabijačkou (26. 1.)
Zabijačka na návsi, prodej čerstvých zabijačkových dobrot, teplé nápoje, soutěž v pojídání jitrnic, průvod masek obcí s hudbou - to vše čeká návštěvníky Máslovického masopustu. Řezník ukáže průběh zabijačky, návštěvníci ochutnají čerstvé jitrnice a další dobroty a posílí se Máslovickým grogy kotlíkem. Masky do průvodu vítány!
www.maslovice.cz/web/cs/titulni

GASK dětem - Noční chodec (26. 1.)
Město v noci, potemnělé ulice, šedá zákoutí, osamění, … co dalšího? Účastníci této akce se projdou tmou v díle od Veroniky Resslové a zakusí vlastní pocity. Koho během procházky v díle potkají a co uvidí? Svoje představy si pečlivě zaznamenají a porovnají s obrazem nočního chodce od Richarda Konvičky ve stálé expozici GASK.
www.gask.cz/cs

Bruslení na stadionu v Kladně (do 28. 2.)
Milovníci bruslení jsou o víkendech zváni na druhou plochu ČEZ stadionu Kladno. Pokud nemají brusle - nevadí, půjčovna bruslí je otevřena. Otevírací doba v sezoně 2018/2019 je v sobotu a neděli od 17 do 19 hodin.
www.rytirikladno.cz/cz/verejne-brusleni
Připravila Lucie Vurbsová.

www.centralbohemia.cz
www.facebook.com/centralbohemia/



Archiv