Menu

Šperky z Křišťálového údolí

05. 02. 2020

Svátek svatého Valentýna, který připadá na 14. února, se již blíží. Zamilovaní v ten den nakupují drobné pozornosti pro své drahé polovičky; řadu vkusných upomínkových předmětů přitom nabízejí regionální firmy zapojené do projektu Křišťálové údolí — Crystal Valley.

„Právě ti, kteří chtějí svou milou obdarovat nějakou krásou, mají u nás v kraji řadu možností v podobě šperků z drahých kovů a kamenů nebo bižuterních šperků. Řada firem, které jsou součástí Křišťálového údolí, nabízí kousky, které nikde jinde nenajdete,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Tak například ve šperkařských dílnách Jewstone z Turnova nebo Stefany ze Bzí najdou zájemci menší šperky kolem tisíce korun i nádherné unikátní klenoty za desetitisíce. Takový nákladnější šperk přitom může být světový unikát, například díky jedinečnému kameni, který je v něm usazen. 

„Naše výrobky jsou určeny zákazníkům, kteří ocení tuzemskou práci a zahraničním návštěvníkům, kteří si mohou odvézt skutečně český šperk. Můžeme nabídnout ukázku výroby šperků od grafického návrhu až po závěrečné dílo, řekl David Vejr ze společnosti Jewstone, která pro blížící se svátek vytvořila zcela novou stylovou kolekci šperků.

Firma Stefany navazuje na dlouhou rodinnou tradici — už před válkou měli prarodiče současné majitelky Štěpánky Kurfiřtové sklářskou a bižuterní firmu. Šperky z dnešní produkce v sobě nesou zřetelné prvky rukodělné výroby. „Tak trochu se vymykáme dnešnímu trendu tím, že zasazujeme surové, neopracované krystaly, drúzy, či jinak nepravidelné tvary přírodních kamenů. Tím vznikají vždy jedinečné a neopakovatelné kusy, které zdobí nejednu významnou dámu ve světě,“ sdělila Štěpánka Kurfiřtová.  Ke Svatému Valentýnu a Mezinárodnímu dni žen firma uchystala kolekci šperků ve tvaru srdéček.

Mimoto se letos obě firmy zúčastní různých akcí v Křišťálovém údolí a otevřou své dveře návštěvníkům.
Připravil Jan Mikulička.

www.kraj-lbc.cz
www.crystalvalley.cz


 Image result for liberecky kraj logo

 

 



Archiv