Menu

Showroom laserů a CNC strojů

07. 09. 2018

Mezinárodní firma 4ISP po třech letech příprav slavnostně otevřela 6. září tohoto roku největší prodejní a předváděcí centrum EURAZIO na lasery a CNC stroje v Evropě. Ojedinělé centrum EURAZIO zákazníkům nabídne největší množství laserů a CNC strojů na jedné ploše připravených pro jejich předvedení a vyzkoušení vlastních materiálů a aplikací. Expanzi firmy 4ISP zapříčinila nejenom propracovaná strategie ukázek práce na jednotlivých strojích, ale i návrhy řešení pro specifické provozy, zakázkové modifikace, implementace do výrobních linek nebo částečně robotická řešení. Slavnostní Opening navštívili zákazníci a zájemci o tento typ laserů. Dopolední část byla věnována ukázkám práce strojů a zpracování materiálů. Odpolední částí provedla pak přední česká moderátorská dvojice Marek Eben a Tereza Kostková. Na závěr vystoupil Betr Bende& Band a CM Gromba. Pokud někdo nestihl navštívit slavnostní Opening EURAZIO, může zavítat na veletržní stánek v samostatné hale Y na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně, kde bude firma 4ISP své stroje vystavovat.

dav

„Společnost 4ISP již více, než osm let dodává nejenom na Český trh CNC stroje. Cena těchto zařízení se velmi často pohybuje v řádech milionů až desítek milionů korun. Při této výši investice je málokterý zákazník uspokojen obrázkem v katalogu či tabulkou s technickými parametry. Potřebuje stroj vidět. Potřebuje si otestovat svůj výrobní proces s vlastním materiálem přímo na daném stroji,“ uvádí Petr Tůma, jednatel společnosti 4ISP. Pro poskytování podobných služeb jsme v minulých letech postrádali dostatečně kvalitní zázemí. Tento nedostatek nám pomůže odstranit právě EURAZIO centrum v Modleticích u Prahy, kde na ploše více než 5000 metrů čtverečních budeme mít trvale k dispozici cca 80 strojů nejrůznějších typů. O spokojenost zákazníků se bude starat dnes již téměř padesátka našich zaměstnanců. EURAZIO center kromě předvádění strojů poskytuje našim technikům i zázemí pro zakázkové úpravy strojů, kvalitní poskytování servisu či harmonizaci dovozových strojů s našimi bezpečnostními normami. Pro zákazníky, jejichž aplikace vyžaduje delší přítomnost je připravena i malá ubytovací sekce. Jak si dovedete představit, investice do celého projektu byla extrémní a přesáhla částku 10 mil. Eur. Přesto, a to vzhledem ke složitosti procesů, nebyla v rámci tohoto projektu využita evropská dotace,“ dodává Petr Tůma.


fab

Nové centrum EURAZIO
nabídne svoz
zákazníků z letiště Praha anebo Hlavního nádraží. EURAZIO nabídne komplexní celodenní testování strojů i zrychlené 2–3 hodinové. Umožní zákazníkovi vyzkoušet vlastní materiály i aplikace. Pro zájemce nabídne jako službu doplňková školení obsluhy strojů nebo bezplatné telefonické konzultace obsluhy stroje či standardní i prodloužené záruční doby, On-site servis i NBD servisní smlouvu. V EURAZIO budou k vidění základní typy vláknových řezacích laserů na řezání kovů (dodání do 1–3 týdnů), což na jiných místech může vidět zákazník v Evropě zcela ojediněle. EURAZIO nabídne možnost vyzkoušet si vlastní materiály na jedinečných strojích, jako kombinovaných strojích pro trubkové a plošné řezání kovu, trubkových řezacích strojích pro velmi malé i velmi velké průměry kovových materiálů, značkovacích laserech s automatickými podavači pro velkokapacitní výrobu, značkovacích laserech pro velkoformátová značení.  Škála strojů bude široká, od strojů pro školy a hobby použití až po stroje pro průmyslovou výrobu.

V EURAZIO bude k vidění dále:
4 - 7 typů vláknových laserů na řezání kovů
6 - 10 typů značkovacích a popisovacích laserů
1-2 ohraňovací lisy
1-2 brusky
6 - 10 CO2 laserů
6 - 10 frézek
Filtrační a chladící jednotky, kompresory doplňková zařízení a příslušenství k řezacím a obráběcím strojům. Prodejní sklad CNC komponent a tyčového materiálu. Doplňkově bezpečnostní kamery.

 4ISP
Výhradní distributor vláknových řezacích laserů HSG pro Německo a prodejce pro Holandsko firma 4ISP je od podzimu loňského roku vlastníkem dceřiné německé firmy 4ISP GmbH se dvěma pobočkami u Mnichova a u Düsseldorfu se sídlem V Lupburgu. Firma se otevřením dvou poboček s vlastními showroomy v Německu od ledna tohoto roku rozjela naplno, a to včetně technického zázemí a obchodního teamu. Její předpokládaný obrat by již v prvním roce měl dosáhnout 2,92 milionů Eur. Klíčovým sortimentem pro německy hovořící trh jsou vláknové lasery HSG, holandské značkovací a řezací CO2 lasery BRM a nejvyšší řady značících laserů a frézky Relicut. Celkový obrat firmy v roce 2017 přesáhl 4,5 oproti 2,3 milionům Eur v roce 2016. Mezi největší mezníky loňského roku patřil společný projekt 4ISP s americkou firmou Autodesk
Společnost 4ISP má dvě klíčová prodejní oddělení se čtyřmi aktivitami: Prodejem CNC strojů se řadí mezi specialisty na prodej laserů a CNC frézek. Je výhradním prodejcem stabilních a profesionálních strojů RELICUT. Má výhradní zastoupení pro Německo, Holandsko, ČR a SR v nabídce vláknových laserů HSG. Nabízí také stroje pro modeláře či školy případně malovýrobu. Všechny typy strojů naleznou zákazníci v předváděcím centru, kde si je mohou otestovat. Samostatné CNC oddělení strojů začalo vznikat v roce 2013, v roce 2015 bylo již dominantou provozu firmy. Dále naleznou zákazníci ve skladech firmy širokou nabídku mechanických i elektronických CNC komponentů či obráběcích strojů. Dále nabízí spotřební materiál a doplňky k laserům a frézkám. Třetím pilířem firmy jsou CNC služby, jako značení kovových i nekovových produktů (popisování, gravírování grafiky), řezání tyčového materiálu, broušení nakulato, řezání deskového materiálu a zakázkový servis CNC strojů. Posledním pak CCTV – bezpečnostní kamerové systémy zastoupené převážně českou značkou RELICAM naleznete na cctv.inshop.cz. Společnost 4ISP provozuje již několik let internetové obchody s širokou nabídkou kamerových CCTV systémů na stránkách cctv.inshop.czCNC komponenty a stroji na cnc.inshop.cz.
Připravila Kateřina Goroškov Řeháková.

www.eurazio.eu
cnc.inshop.cz
cctv.inshop.cz



Archiv