Menu

Ras Al Khaimah bude hostit mezinárodní kemp pro inovace pro začínající podniky

07. 01. 2022

rktmi_front_view_bay_club_00000002

Ras Al Khaimah, nejrychleji rostoucí emirát, bude hostit další mezinárodní kemp pro inovace pro začínající podniky. Příští Mezinárodní kemp invovací pro začínající podniky (International Start-up Innovation Camp) pořádaný Světovým fórem cestovního ruchu v Luzernu se uskuteční ve dnech 18. - 19. ledna 2022 v emitátu Ras Al Khaimah. Dvoudenní akce bude kromě veřejné části konference s řadou zasvěcených panelových diskusí zahrnovat i řadu odborných workshopů. Cílem akce je podpořit inovace pro udržitelnější budoucnost v odvětví cestovního ruchu. Ras Al Khaimah, nejseverněji položený emirát, je považován za nejrychleji se rozvíjející destinaci na Blízkém východě, která klade velký důraz na udržitelnost a inovace a realizuje řadu progresivních iniciativ. Z tohoto důvodu uzavřelo Světové fórum cestovního ruchu v Lucernu (WTFL) před třemi lety strategické partnerství s úřadem Ras Al Khaimah Tourism Development Authority (RAKTDA).

bb1_4602


Strategické partnerství s RAKTDA umožňuje Světovému fóru cestovního ruchu v Lucernu uspořádat v Ras Al Khaimah několik jeho oborových iniciativ jako je Talent Boost, Think Tank a Start-up Innovation Camp. „Inovace jsou významnou hnací silou v postpandemické fázi obnovy. Proto se naše iniciativy zaměřují na podporu inovací v odvětví cestování, cestovního ruchu a pohostinství a usnadňují mezioborový dialog,“ vysvětluje Martin Barth, prezident a generální ředitel společnosti WTFL.

Raki Phillips, generální ředitel Ras Al Khaimah Tourism Development Authority, dodal: „Je nám ctí, že můžeme hostit Mezinárodní kemp inovací pro začínající podniky společně se Světovým fórem cestovního ruchu v Lucernu. Tato akce přichází v klíčovém okamžiku, kdy se zaměřujeme na to, abychom se do roku 2025 stali regionálním lídrem v oblasti udržitelného cestovního ruchu. Naše snaha o inovací, udržitelnost a prvenství v mnoha oblastech z nás činí ideální destinaci pro podporu začínajících podniků v emirátu. Těšíme se na inovátory a investory, kteří budou hnací silou pozitivních změn v oblasti udržitelnosti celého odvětví.“

Průběžný monitoring začínající podniků
Díky průběžnému vyhledávání nově vznikajících podniků si WTFL v průběhu let vybudovala jedinečnou síť start-up podniků a pravidelně pro ně pořádá národní a mezinárodní inovační kempy. Kromě toho společnost WTFL díky svému nástroji Dealflow Tool vytvořila digitální platformu, která ještě více usnadňuje propojení mladých talentů s odbornými znalostmi profesionálů z oboru, investorů a generálních ředitelů. I v odvětví cestovního ruchu jsou to inovativní obchodní modely, agilní myšlení a silná partnerství, které tvoří základy budoucích úspěchů.

Oborové setkání na mezinárodní úrovni
Z více než 400 uchazečů bylo vybráno 12 začínajících podniků, které dostaly jedinečnou příležitost zúčastnit se dvoudenního Start-up Innovation Campu. Kromě toho, že začínající podniky absolvují osobní koučink, mají také příležitost představit své obchodní modely porotě, publiku složenému z mezinárodních hostů a zainteresovaných investorů. Nejlepší start-upy ze čtyř kategorií Destinace, Pohostinství, Mobilita a Transakce budou rovněž oceněny peněžní cenou a získají možnost zapojit se do sítě start-upů Světového fóra cestovního ruchu v Lucernu.

Zaregistrujte se zdarma ještě dnes
Zúčastněte se veřejné části konference v hotelu DoubleTree by Hilton Resort & Spa Marjan Island, Ras Al Khaimah, která se koná 19. ledna 2022 od 14:00 a buďte u toho, když nejlepší začínající firmy v oboru představí své obchodní modely a zúčastněte se zajímavých panelových diskuzí. Zaregistrujte se k bezplatné účasti na adrese: startupcamp2020.wtflucerne.org/registration
Připravili Luděk Hladiš a Kateřina Lamačová.

www.wtflucerne.org



Archiv
for kids