Menu

Park Mirakulum: Je nám pět!

16. 02. 2018

Zábavný Park Mirakulum, který ve středočeských Milovicích nabízí deset hektarů zábavy, oslaví letos na podzim páté narozeniny. „To, že park funguje už pět let, je pro nás důkazem toho, že jsme se před lety rozhodli správně,“ říká majitel a zakladatel parku Jiří Antoš.
Park samozřejmě není po pěti letech své existence stejný jako na začátku – ani nemůže být. „Každou sezónu z těch pěti jsme pro návštěvníky připravili něco nového. Letos to byla třeba Dětská vesnička pro nejmenší. Jde o soustavu barevných domečků vzájemně propojených mostky a lávkami. Některé fungují jako prolézačka, v jiných jsou různé herní prvky jako třeba otočné pexeso. A také jsme přidali osmou věž do hradu, který je symbolem našeho parku,“ připomíná Jiří Antoš, jenž do budování parku zapojil celou rodinu. „Ale nejsme na to sami, třeba výtvarnou stránku má na starosti výtvarnice Lucie Kozelská, která se dokonce kvůli našemu parku přestěhovala do Milovic,“ představuje jednu ze svých spolupracovnic Jiří Antoš.

Místo, kde zábava nikdy nekončí
Narozeninová oslava parku ovšem nebude probíhat „v kruhu rodinném“. Právě naopak. Jsou na ni zváni v sobotu 9. září všichni, kterým park už učaroval, i ti, kteří v něm ještě nebyli. Najdou tady dostatek zábavy v prolézačkách, lanových parcích, v lesním městě a v jeho podzemí, na trampolínách, na houpačkách... Pokud by snad někoho pohyb unavil, nabízí park i poučení. Třeba v kontaktní zoo, která chová devět druhů zvířat a i letos se tu narodila nová kůzlátka, v naučné zahradě či na stezce, kde se děti hravou formou dozví řadu zajímavostí o rostlinách, které je obklopují. Samostatnou kapitolou je pak Vodní svět, jehož základem je vodopád. Ten napájí celý systémem potoků, potůčků, koryt a tůněk. „I Vodní svět prošel letos velkou rekonstrukcí, jejímž cílem bylo, aby voda, která v něm cirkuluje, byla i ve dnech s nejvyšší návštěvností čistá. Proto jsem instalovali nový výkonnější systém filtrování. Jde o technologii srovnatelnou s těmi, které využívají velká aquacentra,“ popisuje Jiří Antoš „Chceme, aby narozeninová oslava byla jednou velkou party. V amfiteátru vystoupí Spejbl a Hurvínek, chybět nebude ani oblíbené bubnování s Tokhim, které začíná ve 13 a v 15 hodin a zapojit se do něj může opravdu každý. Stačí jen ve správný okamžik bouchnout,“ zve k návštěvě Jiří Antoš a přidává další lákadlo: „V Lesním městě se dočasně zabydlí policisté. Ukážou dětem, jak se odebírají otisky prstů, předvedou neprůstřelné vesty a policejní psovod ukáže, co všechno musí zvládnout policejní pes.“
Oslavy budou probíhat 9. září od 10 do 18 hodin, za vstup do parku se bude platit běžné vstupné. Tak neváhejte a přijeďte, čeká tu na vás ještě řada dalších narozeninových překvapení! 

Statistika aneb při budování parku jsme spotřebovali:
3 200 kubických metrů dřeva, to představuje 2 560 tun
47 000 m lan
380 000 kusů vrutů
2 400 metrů čtverečních sítí
4 800 litrů barvy
12 000 tun recyklátu
Připravila Dana Samková, foto archiv Mirakulum.

www.mirakulum.cz

www.facebook.com/ParkMirakulum



Archiv