Menu

Nový cyklistický průvodce Libereckým krajem

11. 01. 2021

Pětadvacet tipů na výlety a bezmála osm set kilometrů tras. To vše nabízí nový cyklistický průvodce, kterého vydal Liberecký kraj. Vybere si každý: některé trasy jsou vhodnější pro rodiny s dětmi, jiné pro ty, kteří dávají přednost elektrokolům, další zase pro milovníky náročných terénů.

„Cykloturistika je v posledních letech jedním z velmi populárních způsobů pohybu v přírodě. Na kolech jezdí celé rodiny, skupiny přátel či jednotlivci. V době pandemie se cyklistika už v loňském roce ukázala jako jedna z možných variant trávení dovolené nebo víkendů. Byla bych ráda, aby na jaře, až milovníci kol vyjedou, objevili i jiné oblasti našeho kraje, než jsou přetížené Jizerské hory nebo Český ráj. I takové trasy v našich tipech na cyklovýlety najdou,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

V Českém ráji cyklisté vyrazí po trase Greenway Jizera. Ta propojuje nejzajímavější místa regionu podél stejnojmenné romantické řeky. Náročnější cyklisty potěší trasa na nejvyšší vrchol této oblasti – Kozákov. Jako bonus si užijí rozhled z některé ze skalních vyhlídek.

V Máchově kraji zase na velocipedisty čekají cyklostezka Ploučnice, nedotčené území bývalého vojenského prostoru Ralsko, ale také zříceniny, skalní útvary a malebné vesničky. Nabízí se také možnost vyrazit po stopách běžkařů po Jizerské magistrále nebo zdolat některý z vrcholů nejvyšších hor – Krkonoš?

Při plánování výletů mohou cykloturisté v Libereckém kraji využít turistické linky cyklobusů, vlaků nebo i lanovek. Díky nim je možné si zkrátit si cestu, jednodušeji naplánovat okružní výlet nebo se nechat vyvést co nejvýše, a pak si už jen užívat sjezd dolů. Tras po málo frekventovaných silničkách, lesních cestách a pěšinách, které zavedou nejenom ke známým místům, ale i ke skrytým skvostům, je v Libereckém kraji celá řada.
Připravil Jan Mikulička.

www.kraj-lbc.cz
www.liberecky-kraj.cz



Nepřehlédněte


Mice

Výstaviště České Budějovice bude hostit druhý ročník odborné konference věnované turistickému ruchu na jihu Čech

Dvoudenní odborná konference Travelcon je největší letošní akcí, která se cíleně věnuje rozvoji cestovního ruchu v jižních Čechách. Uskuteční se ve dnech...

09. 02. 2018

číst dál


Ze světa

Thajsko zakazuje kouření na plážích

Jedna z celosvětově nejpopulárnějších turistických destinací zavádí od 1. listopadu 2017 zákaz kouření na vybraných plážích.

17. 10. 2017

číst dál


Archiv
for kids