Menu

Než se alergie zeptají, připravte se…

30. 12. 2021

Až nastoupí pylová sezóna, už bude pozdě. Alergický zánět spojivek, rýma, kašel či dušnost… To jsou projevy alergií, které sužují nejen dítě, ale zpravidla i zbytek rodiny.

Při zimním pobytu v čistém lázeňském ovzduší se děti vyhnou městskému smogu a sezónním alergenům. „Lázeňské programy úspěšně pomáhají alergikům stabilizovat chronické stavy, snížit počet akutních záchvatů během roku a omezují i nutnost brát úlevové léky. V Lázních Luhačovice, a.s., používáme k léčbě alergií například inhalace s využitím zdejších unikátních minerálních vod, které zvlhčí sliznice a usnadní odkašlávání, nebo také dechové rehabilitace.“ uvádí primář MUDr. Jiří Hnátek, hlavní lékař společnosti Lázně Luhačovice, a.s.

„Letité zkušenosti z praxe dokazují, že chronickým stavům lze díky terapiím a lázeňským pobytům v dětském věku velmi dobře předcházet. V dospělosti pak tito lidé snášejí zátěž jako ostatní zdravá populace“, doplňuje primářka MUDr. Jana Rydlová, ředitelka dětských léčeben Lázní Luhačovice, a.s.

Pokud se alergie u dítěte projevuje kožními potížemi, neměla by chybět návštěva balneoprovozu léčebny Miramonti. Ta je z části udělaná jako podmořský svět, proto si děti pobyt v ní vyloženě užívají.

Lázeňské procedury pomáhají nejen s léčbou alergií, ale jsou vhodné i jako účinná prevence. Nastartujete svoje zdraví, než nastoupí alergeny.
Připravila Martina Rychetská.

www.lazneluhacovice.cz
 



Archiv
for kids