Menu

Liberecký kraj zabodoval v soutěži o nejlepší propagační materiály

28. 07. 2021

libereck_kraj_1

Velké úspěchy sklidil Liberecký kraj na šestém ročníku soutěžní přehlídky turistických propagačních materiálů Touristpropag, který se konal v rámci veletrhu cestovního ruchu Regiony v Lysé nad Labem. V celkem sedmnácti kategoriích devítičlenná porota, sestavená z řad odborníků cestovního ruchu, designu a grafiky, hodnotila celé spektrum propagace, od tištěných letáčků, přes mobilní aplikace až po sběratelské suvenýry. Do Libereckého kraje putovalo pět význačných ocenění, což je s ohledem na konkurenci v podobě celkově 278 přihlášených materiálů velký úspěch.


„Snažíme se  návštěvníkům kraje poskytnout turistické informace v nejrůznějších formách tak, aby to pro ně bylo co nejatraktivnější a nejpřístupnější. Jsem moc ráda, že byla se svými informačními materiály úspěšná i města Česká Lípa, Lomnice nad Popelkou a Turnov,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Kraj zabodoval se souborem cykloturistických map jednotlivých turistických regionů. Za tuto propagační brožurku obdržel první místo v kategorii Mapy měst a regionů. Materiál byl oceněn zejména z hlediska kvality jeho provedení, reálného využití v terénu při cestování a také díky originálnímu designu. „Prvního místa v soutěži si opravdu vážíme, ale ještě více budeme rádi, když budou i turisté a návštěvníci Libereckého kraje spokojení a nejenom naše mapky jim pomohou v objevování,“ dodala náměstkyně Vinklátová. Nejedná se o první úspěch kraje, naopak. Například v loňském roce byla druhým místem oceněna brožurka Rozhledny.

Kromě samotného kraje byla úspěšná další tři města regionu: Česká Lípa, Lomnice nad Popelkou a Turnov. Do srdce Českého ráje putovaly dokonce dvě ceny. Turistickým novinám Turnovska, které vydala příspěvková organizace Turnovské památky a cestovní ruch, byla udělena Zvláštní cena poroty, ke které patřil i šek v hodnotě 10.000 korun na inzerci dle vlastního výběru vydavatelství KAM po Česku. „Cena byla udělena za přínos v oblasti památek, kultury a cestovního ruchu“ doplnila Eliška Gruberová, ředitelka organizace. Druhým místem v kategorii: Mapy měst a regionů byla oceněna Cestomapa, kterou vydalo Sdružení Český ráj a příspěvková organizace Turnovské památky cestovního ruchu. Cestomapa je součástí úspěšné turistické hry Za pověstmi Českého ráje.

Lomnice nad Popelkou si z výstaviště v Lysé nad Labem veze první místo v kategorii Turistické noviny za letošní vydání Lomnických letních turistických novin. „Turistické noviny jsou stále ještě k dostání v turistickém informačním centru, Městském muzeu a galerii, v obcích Mikroregionu Tábor a také na dalších turisticky exponovaných místech včetně informačních center okolních měst,“ informoval. Josef Svoboda, ředitel Kulturního a informačního střediska.

Česká Lípa získala 3. místo v kategorii Turistická informace roku 2021 za trhací mapu centra města. Autorem kreslené části trhací malované mapy je Jaroslav Staněk, text napsaly pracovnice Regionálního turistického informačního centra. „Inspirací pro vydání českolipské malované mapy pro mne byla mapa centra lužického Budyšína. Kontakt na autory jsem získala díky veletrhu Regiony ČR v Jablonci nad Nisou a malované mapě města Nymburk,“ řekla Květa Menclová, vedoucí Regionálního turistického informačního centra. „V letošním roce město Česká Lípa prostřednictvím svého regionálního turistického informačního centra vydalo také novou knihu s názvem Česká Lípa zblízka, kterou autorsky zaštítil svými originálními kresbami českolipských sakrálních památek opět  Jaroslav Staněk,“ doplnil Michal Prokop, českolipský radní pro kulturu a cestovní ruch.
Připravil Jan Mikulička.

www.liberecky-kraj.cz
www.facebook.com/libereckraj/
https://twitter.com/Libereckykraj/
www.instagram.com/libereckykraj/
www.instagram.com/libereckykraj/



Související články


Mice Z domova

50. ročník Hudebního festivalu Antonína Dvořáka Příbram

V nádherném prostředí refektáře Svaté Hory u Příbrami byl za přítomnosti partnerů, VIP hostů a zástupců médií odtajněn program...

07. 02. 2018

číst dál


Mice Z domova

Večerní atmosféra Pivovarského muzea v Plzni a plzeňské historické podzemí

Pivovarské muzeum v Plzni a Plzeňské historické podzemí patří k vyhledávaným, oblíbeným turistickým cílům.

21. 05. 2018

číst dál


Nepřehlédněte


Gastro

Skotsko a skvělou whisky si můžete užít po celý rok

Při návštěvě Skotska byste neměli minout palírnu pravé skotské. Nahlédněte s námi za zdi léty prozkoušené destilerie Cardhu, kde se v šesti kotlích pálí...

04. 10. 2017

číst dál


Lázeňství

Nevíte, kam s dětmi o jarních prázdninách? Přijeďte do lázní.

Myslíte si, že se v zimě v lázních nic neděje? Neplatí to pro Lázně Luhačovice, kde si můžete za zvýhodněné ceny užívat wellness a léčebné pobyty plné...

24. 01. 2018

číst dál


Archiv