Menu

Kláštery Český Krumlov budou v plamenech

29. 07. 2020

Přípravy na již V. ročník sympozia vinutých perel jsou v Klášterech Český Krumlov v plném proudu. Jedná se o ojedinělé celostátní setkání profesionálních i amatérských sklářů malých forem. Na kterém se setkávají  zkušení i začínající tvůrci zabývající se prastarou technikou vytváření skleněných perel a šperků. Tito tvůrci kromě historických a klasických technik posouvají skleněný design kupředu k novým formám. Základem jejich tvoření, je však vždy společný materiál a tím je sklo, které se roztavené na sklářském kahanu navíjí na ocelový drát.

V rámci tohoto setkávání, vždy probíhají, jak přednášky a diskuze s návštěvníky odehrávající se přímo uprostřed práce nad kahany, tak tvořivé dílny se sklem pro děti i dospělé. Módní přehlídky skleněných, autorských šperků i oděvů českokrumlovských návrhářů. Během doprovodných akcí uslyšíte i krumlovské muzikanty a vrcholem hlavního, sobotního večera bude podmaňující, ohnivé představení taneční skupiny "In Flamenus".

Nenechte si ujít v Čechách jedinečné setkání se sklářskými mistry přímo, při jejich práci, která není, veřejnosti příliš známá. Přijďte se podívat od 13. do 15. 8. 2020 na sklářské řemeslo, které v šikovných rukou před vašima očima znovu ožívá. Přijďte se společně s nimi dotknout plamene, navštívit klášterní expozice a v neposlední řadě i ochutnat něco dobrého. Prostě si užít víkend plný řemesla, hudby a neopakovatelné atmosféry.
Připravila Marta Dlouhá.

www.divadlo.ckrumlov.cz/cz
www.klasteryck.cz

 



Archiv