Menu

K Máchovu jezeru opět zavítají burčáky a vína z Moravy

13. 08. 2019

 

Když se léto chystá předat své žezlo barevnému podzimu, jsou to chvíle, které stojí za to náležitě oslavit. V hotelu Port to vědí velmi dobře, a proto se zde v neděli 1.9. od 13 hod. bude už poosmé konat oblíbené Vinobraní u Máchova jezera a zábavné odpoledne pro děti. A protože osvědčené tradice se nemají měnit, leda snad vylepšovat, těšte se už teď na odpoledne plné zábavy, soutěží, hudby... a samozřejmě vybraných pochoutek, burčáků a skvělých vín!

Hlavní partner akce, vinařství Chateau Valtice - Vinné sklepy Valtice, bude opět prodávat bílý i růžový burčák a hezký výběr vín nejen z vlastní produkce, ale i z Vinařství Kovács. A aby požitek z ochutnávky skvělého vína byl dokonalý, atmosféru zpříjemní moravská cimbálová muzika Fjertůšek, kterou bude pravidelně doplňovat místní skupina Vosty Band. A nebude chybět ani kvalitní občerstvení, které zajistí kuchaři a číšníci z hotelu Port. A zpestří ho Krůtí Chef z nedalekého Brniště se svými krůtími specialitami.

Plavby po jezeře
Na okružní plavby po Máchově jezeře bude od hotelového mola jednou za hodinu vyplouvat výletní loď Máj a plavby budou zcela zdarma.



Divadelní představení
Již tradiční součástí programu je i dětské divadelní představení, které letos zahraje divadelní spolek Damůza. Nemusíte být zrovna Superman, Spiderman nebo Batman. Stát se superhrdinou může úplně každý, stačí docela maličko! I to se děti dozvědí v loutkové pohádce Superkluk, která vypráví příběh jedné supertřídy, ve které superspolužáci prožívají superdobrodružství. Až do té doby, než k nim propadne Miloš, který už není tak úplně super ... Představení je vhodné pro děti od 5 let.



Soutěže a tombola
Své hrdinské předpoklady si děti mohou vyzkoušet i během odpoledne při obvyklé velké dětské soutěži s osmi soutěžními úkoly. Za jejich absolvování získají razítka do kartičky, a když jich mají plný počet, odměna je nemine! Soutěž vyvrcholí tombolou, ve které budou dvakrát za odpoledne taženy kartičky s nasbíranými razítky. Vylosovaní vyhrávají nejen dětskou, ale také atraktivní dospěláckou cenu pro svůj doprovod. 
A bez povšimnutí dozajista nezůstane ani soutěž pro dospělé v tahání koštýřem, která na hlavním pódiu proběhne pod taktovkou Chateau Valtice. Ostatně, v loňských letech patřila mezi nejoblíbenější body programu!

Linorytová dílna a kalendáře
Již počtvrté se Vinobraní účastní časopis S dětmi v Praze se spřízněným vydavatelstvím Krásné časy. A dobrá zpráva pro umělecky zaměřené návštěvníky: ani letos nebude na Vinobraní chybět ilustrátorka Petra Cífková, pod jejímž vedením si můžete vytvořit linorytový obrázek jako vzpomínku na toto milé odpoledne. 

Vstup na akci i na veškerá představení je zdarma.
Připravil Petr Žemlička, Foto - Hotel Port.

www.hotelport.cz

VÁŠ PŘÍSTAV HOTEL PORT …

 

 



Archiv
for kids