Menu

Hned na 19 prohlídek zve TIC BRNO v rámci Mezinárodního dne průvodců

02. 02. 2022

Již od roku 1990 se po celém světě slaví 21. únor jako Mezinárodní den průvodců. Ani TIC BRNO nezůstává pozadu a po roční vynucené pauze znovu láká na zvýhodněné pěší prohlídky města Brna. O víkendu 19. a 20. února vás jich čeká hned 19 s různorodou tematikou za výkladu profesionálních průvodců.

„Vzbudit zájem o Brno a zprostředkovat jeho poznání zájemcům odsud i odjinud je jedna z nejdůležitějších rolí TIC BRNO. Rádi hledáme nové a nezvyklé úhly pohledu jak se na město a jeho historii, osobnosti a fenomény dívat,” uvádí Jana Janulíková, ředitelka TIC BRNO a dodává: „Mezinárodním dnem průvodců bychom rádi poděkovali našim průvodcům, kteří za celý rok nachodí stovky kilometrů a zodpoví tisíce všetečných otázek. Stávají se důležitými regionálními kulturními ambasadory, kteří šíří osvětu a své znalosti dále.”

Dle Světové federace asociací turistických průvodců (World Federation of Tourist Guide Associations), která Mezinárodní den průvodců založila, poukazuje tento den na důležitou práci průvodců a význam turismu obecně.

O víkendu 19. a 20. února čeká zájemce celkem 19 prohlídek v režii 16 průvodců, z toho 1 v anglickém a 1 v německém jazyce. Prohlídky začnou oba dva dny ve stejné časy, a to dopoledne v 10.00 a odpoledne ve 14.00. Těšit se můžete na výběr z ověřené klasiky a těch nejoblíbenějších témat. Nebudou chybět Brněnské pověsti a zajímavosti, Brno za hradbami, od středověku po současnost nebo třeba Brno v baroku (vhodné i pro děti). Projdeme si také Brněnské kostely, zjistíme, jak vypadalo Brno před 100 lety a prohlídka Hrnem sošným Brnem nás seznámí se sochami ve veřejném prostoru. Vyrazíme i mimo centrum k vilovým čtvrtím v Černých Polích nebo Masarykově čtvrti.

„V minulých letech byla návštěvnost opravdu vysoká, za oba dva dny dosáhla téměř 750 lidí. Proto doporučujeme neváhat a koupit si lístky v dostatečném předstihu,” doplňuje Janulíková. Předprodej vstupenek probíhá od 1. 2. 2022 v IC TO JE Brno, Panenská 1, v IC pod krokodýlem, Radnická 8 a také online na webu vstupenky.ticbrno.cz.
Připravila Hana Novosadová, foto Michal Růžička.

www.ticbrno.cz



Archiv