Menu

Eduard Bláha Osobností cestovního ruchu za rok 2017

21. 02. 2018

Prestižní ocenění Osobnost cestovního ruchu – Holiday World Award za rok 2017 převzal 15. února na slavnostním zahájení veletrhu Holiday World MUDr. Eduard Bláha, generální ředitel Lázní Luhačovice, a. s., a Léčebných lázní Jáchymov, a. s., a prezident Svazu léčebných lázní ČR. O jeho zvolení rozhodla svými hlasy široká odborná veřejnost. Uspěl v konkurenci deseti dalších výjimečných profesionálů cestovního ruchu. O jejich pořadí rozhodlo víc než 3,5 tisíce hlasů, z nichž MUDr. Eduard Bláha získal téměř třetinu.


Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (napravo), předsedkyně Asociace krajů ČR a hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová (nalevo), prezident Svazu léčebných lázní ČR, generální ředitel Léčebných lázní Jáchymov a Lázní Luhačovice Eduard Bléha (uprostřed).

Na zprávu o svém vítězství reagoval Eduard Bláha následovně: „Ocenění veřejnosti si opravdu vážím, ale ještě větší radost mám z vlastní nominace a jejího odůvodnění, protože ji navrhli lidé, kteří se v našem oboru pohybují dlouho, rozumí mu a jsou pro mě autoritami. Jejich hodnocení je zpětnou vazbou, že práci, kterou dělám, vidí jako smysluplnou a přínosnou. Současně mě ale nabíjí další energií, abych v té práci vytrval a popral se i s překážkami (hlavně personálními, byrokratickými a legislativními), které mě rytmem, s jakým se opakují, staví do role Dona Quijota.“

V nominaci na ocenění Osobnost cestovního ruchu – Holiday World Award 2017 Eduarda Bláhy bylo uvedeno, že je nominován hlavně za to, že se výrazně zasadil o zmírnění státních regulací, čím položil významný základ pro budoucí prosperitu celého odvětví i lázeňské skupiny; za vytrvalost v prosazování zájmů lázeňských a hotelových subjektů v oblasti autorských práv; za úspěšné rozvíjení regionálních vztahů a zapojování se do strategických fór a otevírání lázní společenským aktivitám i událostem regionů; za vysokou kvalitu služeb – lázeňské hotely jím řízené skupiny se pravidelně umísťují na špičce mezinárodního lázeňského certifikačního žebříčku – EUROPESPAmed a získávají řadu ocenění.
Připravil Štefan Kuča.

www.LazneLuhacovice.cz
www.laznejachymov.cz



Související články


Lázeňství

Většina samoplátců se v lázních nebude moci léčit ani po rozvolnění

Diskriminační zákaz léčit samoplátce bude pro lázně platit i nadále, rozhodlo ministerstvo zdravotnictví

23. 04. 2021

číst dál


Lázeňství Z domova

Lázně Luhačovice slaví 150. výročí Dušana Jurkoviče

V Lázních Luhačovice se zachoval nejrozsáhlejší soubor jeho architektonických děl, která přispěla ke světové slávě těchto...

18. 06. 2018

číst dál


Archiv