Menu

Dominikánská republika

01. 07. 2018

lod
Země bílých písečných pláží, koloniálních památek, národních parků a přátelských obyvatel... Dominikánská republika je díky své kulturní a přírodní rozmanitosti jednou z nejoblíbenějších dovolenkových destinací na světě.

Statistiky návštěvnosti v květnu vzrostly o 6,27 %
Centrální banka Dominikánské republiky (Banco Central) zveřejnila květnové statistiky návštěvnosti. V květnu 2018 zavítalo do Dominikánské republiky 553 661 turistů, což v meziročním srovnání představuje zvýšení o 6,27 %. Z tohoto počtu tvořili převážnou většinu turisté nerezidenti. V absolutních číslech se jednalo o 506 178 návštěvníků a meziroční nárůst o 7 %. Od ledna do května 2018 přijelo do země celkově 3 102 477 návštěvníků, což je meziročně o 5,4 % více. Výdaje turistů se v prvním čtvrtletí letošního roku zvýšily o 2,2 % v porovnání s rokem 2017. 

Hotelová obsazenost se v průměru pohybuje okolo 83,4 %
Průměrná obsazenost dominikánských hotelů dosáhla v období od ledna do května 83,4 %. V květnu dosáhla 75,9 %, což v meziročním srovnání představuje mírné zvýšení o 0,5 %. Údaje zveřejnila Národní hotelová asociace Dominikánské republiky (Asonahores).

Nové turistické projekty 
V Dominikánské republice vznikne celkem 29 nových turistických projektů, které rozšíří stávající ubytovací kapacitu o 16 612 pokojů. Zmínit lze například projekt Macao Alto Resort s ubytovací kapacitou 2 100 pokojů, Selectum World Macao s celkem 8 120 pokoji, GSM Punta Cana či Hotel Dreams Macao.

Jarabacoa - roste zájem o pronájem nemovitostí
V horském městečku Jarabacoa v pohoří Cordillera Central roste zájem o pronájmy horských chat, bungalovů a apartmánů. Díky příznivým investičním pobídkám dominikánské vlády, celoročně příjemným jarním teplotám od 16 do 22 stupňů a bezpečnosti oblasti je Jarabacoa stále častěji vyhledávanou lokalitou nejen mezi místními, ale i zahraničními turisty.

MasterCard: Punta Cana vede seznam TOP 10 měst
Podle studie Global Destination Cities Index 2017 vydané společností Mastercard byla v loňském roce nejnavštěvovanější městskou destinací Punta Cana.

Punta Espada Golf Club mezi nejlepšími hřišti
Golfový magazín Golf Digest zařadil na seznam nejlepších golfových hřišť světa mj. osmnáctijamkové hřiště Punta Espada Golf Club v Cap Cana, jehož autorem je uznávaný architekt Jack Nicklaus.

Butikový hotel Casa Bonita v Salonu slávy
Luxusní butikový hotel Casa Bonita Tropical Lodge, člen skupiny Small Luxury Hotels of the World, vstoupil na cestovatelském portálu TripAdvisor do Salonu slávy. Hotel se nachází v provincii Barahona západně od Santo Dominga. Leží v tropickém pralese na úpatí pohoří Sierra de Bahoruco a současně v těsné blízkosti Karibského moře.

V hotelu Hard Rock vystoupí Shakira 
Ve čtvrtek 18. 10. 2018 vystoupí v hotelu Hard Rock Hotel & Casino Punta Cana populární  kolumbijská zpěvačka Shakira. Vstupenky jsou zahrnuty v ceně ubytování v případě rezervace pobytu v období  od 21. května do 15. července a to na dobu devíti a více nocí. Držitelka Grammy naposledy vystoupila v Dominikánské republice v roce 2011 na Olympijském stadionu v Santo Domingu. Koncertu se tehdy zúčastnilo na 50 tisíc návštěvníků.  

Šampionát v kitesurfingu
V Dominikánské republice se za účasti nejlepších kitesurfistů z celého světa uskuteční šampionát GKA Festival (Global Kitesport Association). Festival proběhne na pláži Kite Beach u města Cabarete na severním pobřeží země a to ve dnech 9. – 15. 7. 2018.
prkno

Připravila Simona Juránková.

www.godominicanrepublic.cz



Archiv