Menu

Darujte svým blízkým pod stromeček regionální výrobek

01. 12. 2021

Ponožky, dřevěné hračky, bylinné čaje, keramiku, ale i třeba boty, pletené zboží nebo regionální a originální dobroty. Mezi výrobky regionálních řemeslníků a výrobců si určitě vyberete vánoční dárky pro své blízké i drobnosti pro kolegy či přátele. Vybrat si mezi desítkami výrobků můžete na internetovém portále Liberecký kraj sobě. 

„Udělat radost můžete i maličkostmi nebo pěknými výrobky, které neputovaly přes půl světa, ale vznikly s láskou a péčí v místě, kde žijete. Navíc podpoříte v dnešní nelehké době drobné řemeslníky, kteří přišli o možnost prodeje například na zrušených vánočních trzích. A to přeci stojí za zvážení,“ vyzývá Jiří Ulvr, radní Libereckého kraje pověřený řízením řízení resortu hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova. 

Na webových stránkách projektu Liberecký kraj sobě www.lksobe.cz najdete na dvě stovky producentů z Libereckého kraje, od kterých můžete snadno nakupovat lokálně a podpořit tak místní ekonomiku. „V tematických kategoriích si zájemci vyhledají tipy na něco dobrého nebo něco na zahradu či do domácnosti anebo najdou i pěkné oblečení na sebe. V databázi jsou také výrobci nesoucí některý z certifikátů Regionální produkt či další ocenění, jako třeba Potravina roku,“ přibližuje Petra Handlířová z Agentury regionálního rozvoje, která je příspěvkovou organizací Libereckého kraje a portál spravuje. Rychlou inspirací mohou být také tematická vánoční videa, která jsou ke shlédnutí na Youtube kanále projektu Liberecký kraj sobě nebo níže v odkazech.
Připravila Blanka Freiwilligová.

www.lksobe.cz 
https://youtu.be/jyOYJ1CF49s d 
https://www.youtube.com/watch?v=b8IF1zRDyiw



Archiv