Menu

22. ročník vodnického splavu Pohádkový Chlum u Třeboně

24. 07. 2023

Program festivalu

Pohádkový festival s programem divadelních představení, písniček, her a soutěží pro rodiny s dětmi od 31. července do 4. srpna 2023
v Chlumu u Třeboně na náměstí,
v kempu HEJTMAN – JIH, v parku za MC HEJTMAN, v kempu KAPŘÍK, v Rekreačním středisku LESÁK a dále v kempu STAŇKOV 2 a U SUMEČKA na Staňkově. Účinkují: Hudebně - divadelní skupina RYBNÍKÁŘI, Divadýlko MRAK, Malý Loutkový Svět, Divadýlko vodnice Krndy, Pohádková babička Dadla, Divadlo potulného čajovníka a Jezdecká stáj POHODA. 


Za vodníky opět do Chlumu u Třeboně
Hlubiny i břehy rybníku Hejtman a celé okolí Chlumu opanují od pondělí 31 července do pátku 4. srpna opět vodníci. Nebudou se ovšem školit v topení, ale rozdávat radost dětem i dospělým obyvatelům a návštěvníkům Chlumu u Třeboně. Pohádky pro větší děti i předškoláky, hry, soutěže a hudební vystoupení i řemeslné ukázky tvoří program 22. ročníku festivalu Pohádkový Chlum. „Vodnický splav je pro vodníky i pro Chlum a jeho okolí opravdu důležitá událost,“ tvrdí Jihočech divadelník a hudebník Jirka Krška jako vodnický ministr vodokultury. „Jednou v roce na jednom místě máme šanci pobavit a potěšit velké množství dětí. Přijíždějí sem proto dokonce i suchozemci nejrůznějších koutů republiky,“ vysvětluje s nadsázkou kapelník skupiny Rybníkáři. 

Vedle Hudebně-divadelní skupiny Rybníkáři se nejen dětem představí během festivalu i další známá profesionální tělesa jako je Divadýlko Mrak, Divadýlko vodnice Krndy, Pohádková babička Dadla, Malý Loutkový Svět, Divadlo potulného čajovníka a Jezdecká stáj POHODA. „A samozřejmě se Rybníkáři budou snažit při každé příležitosti rozezpívat všechny návštěvníky vodnického splavu,“ dodává kapelník Jiří Krška. Pro šikovné malé zpěváky vodníci připravili na středeční odpoledne i soutěž Zpívající žába, ve které si děti mohou stoupnout za mikrofon s živou vodnickou kapelou. Navíc kdokoliv z návštěvníků se může díky kouzelné vodnické oficíně na kterémkoliv festivalovém programu stát také na chvíli vodníkem. „Každého, kdo přijde ve vodnickém kostýmu, moc rádi přijmeme mezi sebe,“ slibuje ministr vodokultury.

Pohádkový festival není soustředěn na jediném místě, ale najdete nás v Chlumu u Třeboně na náměstí, v kempu HEJTMAN – JIH, v parku za MC HEJTMAN, v kempu KAPŘÍK, v Rekreačním středisku LESÁK a dále v kempu Staňkov 2 a U SUMEČKA na Staňkově. „Každý si sice může najít program, který má nejblíž, ale naše zkušenosti ukazují, že kdo jednou propadne hravé atmosféře vodnického splavu, šlape za námi kolem Hejtmanu pěšky i na kole nejlépe na všechna vystoupení, která děláme,“ říká vodnice a zpěvačka Věrka Studená.





K již tradičním lákadlům festivalového programu patří pořádání pohádkového lesa, který pokaždé nabízí nová překvapení včetně středeční noční verze pro větší děti. „Kdo chce vidět, jak vodníci skutečně mizí pod hladinou rybníku Hejtman, neměl by si nechat ujít závěrečný lampionový průvod,“ připomíná Jiří Krška. Kompletní program všech představení Pohádkového Chlumu je dostupný na internetu na stránce www.rybnikari.cz.
plakat_pch_2023
Kontakt na pořadatele
Hudebně-divadelní skupina RYBNÍKÁŘI, Jirka Kolumbus Krška – ministr vodokultury, mobil : 608 232 505, email : rybnikari@post.cz
Připravil Roman Švec.  

www.rybnikari.cz 
www.vodnici.eu



Archiv