Bronzový úspěch baristek Přímky
24. 11. 2025

Studentky oboru Hotelový management a Kuchař-číšník úspěšně
reprezentovaly Přímku na prestižním ENZO BENCINI BARISTA CUP 2025, který se
konal 21. listopadu 2025 v rámci Gastro Sweet Festu na výstavišti
v pražských Letňanech. Celkem se do soutěže zapojilo jedenáct odborných
škol z Česka a Slovenska.
Soutěžilo se v kategorii jednotlivců i týmů.
Úkolem účastníků bylo během 15minutového časového limitu připravit
čtyři espressa a čtyři cappuccina, a to včetně kompletního úklidu
pracovního stanoviště a kávovaru. Porota hodnotila kvalitu extrakce espressa
(crema, body, rovnoměrnost extrakce), techniku šlehání mléka a jeho
správnou mikropěnu, servis a prezentaci kávových nápojů, dodržení
technologických postupů a v neposlední řadě rychlost i organizaci práce
baristy.
V kategorii týmů spojily síly Barbora Kadlecová (studentka 3. ročníku
oboru Hotelový management) a Monika Růžičková (zástupkyně 3. ročníku
oboru Kuchař–číšník). Díky profesionálnímu výkonu, sehrané práci za
kávovarem a precizní přípravě nápojů získaly vynikající 3. místo,
čímž se zapsaly mezi nejlepší týmy soutěže.
V kategorii jednotlivců si naše studentky také
vedly velmi dobře. Monika Růžičková obsadila 4. místo z celkových
22 soutěžících, a to jen o jediný bod od medailové pozice. Barbora
Kadlecová se umístila na solidním 11. místě, přičemž prokázala jistotu
v přípravě espressa i cappuccina.
Výsledky letošního ročníku potvrzují rostoucí úroveň baristické
přípravy na naší škole. Studentky předvedly nejen odborné znalosti
a technické dovednosti, ale také schopnost pracovat v náročných
podmínkách soutěžního prostředí.
Připravila Věra
Kuchařová.
www.sousoszn.cz
SOU
a SOŠ Přímětická, Znojmo











