18. výroční konference Asociace hotelů a restaurací České republiky
01. 12. 2025
Víc než tři
stovky odborníků z hotelnictví, gastronomie, cestovního ruchu se sešlo na
18. výroční konferenci Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR
ČR). Největší profesní setkání oboru proběhlo v hotelu Ensana Nové
Lázně a potvrdilo, že české hotelnictví a gastronomie je dynamický a
sebevědomý sektor s jasnou vizí do budoucna.
Celodenní program nabídl pestrou škálu
přednášek a workshopů zaměřených na klíčové otázky budoucnosti.
Řečníci se věnovali rozvoji marketingu v digitálním prostředí, roli
umělé inteligence a technologií v provozech, strategickému významu
gastronomie a F&B, modernímu řízení týmů, udržitelnosti i proměnám
očekávání hostů. Účastníci tak získali ucelený přehled o tom, jaké
trendy budou formovat hotelnictví a gastronomii v nadcházejících
letech. „Je potěšující
vidět, jak silná a semknutá je komunita lidí, kteří tvoří české
hotelnictví a gastronomii. Konference je místem, kde sdílíme zkušenosti,
inspirujeme se a nastavujeme trendy, které ovlivňují celý
sektor,“ uvedl Václav
Stárek, prezident AHR ČR.
Prostor pro networking a profesní
růst
Konference nabídla také
rozsáhlý networking, prezentaci partnerů a možnost sdílení zkušeností
mezi profesionály z celé republiky. Součástí programu byl i slavnostní
večer spojený s předáním Výročních cen AHR ČR, které oceňují
mimořádné osobnosti a projekty českého hotelnictví a gastronomie.
Obor s budoucností
Hotelový a gastronomický
sektor patří mezi klíčové oblasti české ekonomiky, vytváří tisíce
pracovních míst a významně ovlivňuje atraktivitu Česka jako turistické
destinace. Letošní konference jednoznačně ukázala, že obor má pevné
základy, je plný talentovaných profesionálů a umí reagovat na nové trendy
i očekávání hostů.
Připravila Asociace hotelů a restaurací České
republiky.
www.ahrcr.cz












