Menu

Žáci kuchařského oboru znojmské Přímky vzdělávali mladší spolužáky

29. 03. 2024

Osm setkání v průběhu března 2024. Žáci ZŠ Pražská Znojmo měli jedinečnou příležitost nahlédnout do kuchařské praxe
a přiučit se od zkušenějších kolegů ze SOU a SOŠ SČMSD,
Znojmo, s.r.o.


V rámci vzdělávacího projektu se žáci oboru Kuchař-číšník ze střední odborné školy na Přímětické ulici společně se žáky ZŠ Pražská Znojmo pustili do přípravy tříchodového menu. Úvodní předkrm byl podáván v podobě sýrových kanapek, poté následoval hlavní chod, kuřecí špízy s opečenými brambory, a sladkou tečkou bylo tradiční italské tiramisu. „Žáci oboru Kuchař-číšník si pro mladší spolužáky připravili nejen chutné pokrmy, ale také předvedli některé aspekty obsluhy,“ uvedla učitelka odborného výcviku Zdeňka Doubková.

Starší žáci seznámili mladší ročníky s pravidly složité obsluhy a naučili je skládání slavnostních ubrousků. „Tato spolupráce je výbornou příležitostí, jak žákům přiblížit budoucí povolání kuchaře a číšníka praktickou a zábavnou formou. Je skvělé vidět, s jakým zápalem a šikovností se všichni do vaření pustili. Mnozí mohli během dne předvést své dovednosti při obsluze a slavnostním aranžování stolů,“ pochvalovala si paní učitelka Nováková.








„Akce byla dalším krůčkem k předávání zkušeností mezi žáky různých ročníků a školských zařízení. Společné vaření a pochutnávání si na výsledcích bylo pro všechny krásným zážitkem,“
dodala učitelka odborného výcviku Mgr. Zuzana Sedláková. Přinesla všem zúčastněným obohacující zážitky a získání praktických dovedností. Věříme, že některé žáky za pár let potkáme při studiu u nás na Přímce!
Připravily Zuzana Sedláková a Ludmila Karpíšková.

www.sousoszn.cz



Související články


Gastro Mice

Mikulov přitahuje návštěvníky i v dešti, během Pálavského vinobraní jej navštívilo čtyřicet tři tisíc lidí

Uplynulé tři dny patřily v Mikulově Pálavskému vinobraní. Na celkem šesti hudebních scénách vystoupily desítky umělců. Deštivé...

09. 09. 2019

číst dál


Mice Gastro

Je česká kuchyně sexy?

V rámci odborného programu GastroTour veletrhu For Gastro&Hotel v Praze Letňanech proběhne pod záštitou projektu Czech Specials dne...

03. 10. 2019

číst dál


Archiv