Stravenkový paušál poskytují svým zaměstnancům už čtyři z deseti firem
14. 06. 2021
Stravenskový paušál nabízí zaměstnancům 38 %
zaměstnavatelů, tedy přibližně stejně jako těch, kteří jako benefit
poskytují závodní stravování. Vyplývá to z nového
šetření Hospodářské komory pro Ministerstvo financí mezi
více než 600 zaměstnavateli napříč obory a regiony. Hospodářská komora
výsledky ankety dnes zveřejnila na semináři o stravenkovém paušálu
organizovaném ve spolupráci s Ministerstvem financí v pražském
Florentinu.
„Zatímco
závodní stravování nabízejí větší či velké podniky a spíše
v průmyslu, stravenkový paušál začaly využívat nejčastěji mikro a
malé firmy podnikající ve službách zákaznicky orientovaných na jiné
podniky,“ upřesnil výsledky
šetření prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý. Ten zároveň
připomněl, že po změně stravenkového systému před dvěma lety
volalo 93 % firem. Firmám
poskytujícím stravenky vadila hlavně administrativa s nimi spojená,
příjemcům stravenek především výše provize nebo doba čekání na jejich
proplacení u stravenkových společností. „Stravenkový paušál tak
vedle již existujících možností podpory stravování zaměstnanců volí
spíše ty podniky, které z různých důvodů nemohly zaměstnancům
poskytovat papírové stravenky nebo závodní jídelnu,“ dodal.
Ze šetření také vyplynulo, že se
nenaplnily ani černé scénáře, že by stravenkový paušál zcela vytlačil
stravenky. „Zhruba čtvrtina
účastníků ankety, především pak velkých podniků, poskytuje svým
zaměstnancům stravenky. Jejich rozšíření přitom roste s velikostí firmy
a častěji jsou poskytovány firmami působícími ve službách. Z dat od
firem je ale patrné, že obecně dochází k odklonu od poskytování
stravenek ve firmách ve prospěch stravenkového paušálu. To bezpochyby
souvisí s výhodami pro zaměstnance i zaměstnavatele, které má
stravovací paušál oproti běžným stravenkám,“ je přesvědčen
předseda Sekce obchodu a služeb Hospodářské komory a šéf Asociace
českého tradičního obchodu Pavel Březina.
Právě Asociace českého tradičního obchodu byla spolu s Hospodářskou
komorou, Asociací hotelů a restaurací a Svazem obchodu a cestovního ruchu
jednou z organizací, které na rozdíl od odborových organizací tento nový
benefit pro zaměstnance podpořily jak v Poslanecké sněmovně, tak
i v Senátu. Podnikatelské organizace dosavadní systém stravenek označily
za nevýhodný hlavně pro restaurace a neorganizované obchodníky v malých
obcích, kteří mají oproti řetězcům horší vyjednávací pozici a musí
tak platit za přijímání stravenek vyšší provize.
Hospodářská
komora se také dotazovala těch firem, které paušál nezavedly, na jejich
důvody, proč tak neučinily. Podle výsledků
šetření 18 % středně velkých firem a velkých zaměstnavatelů nad
250 zaměstnanců, kteří znají názor svých zaměstnanců na stravenkový
paušál, tento benefit nezavedlo, protože jej v podniku odboráři nebo
zaměstnanci odmítli. Třetina podniků, která paušál nezavedla, má obavy,
zda zaměstnanci peníze použijí na nákup jídla či potravin. Především
velké firmy pak uvedly, že jsou s dříve zavedenými daňovými úlevami na
stravování spokojeni.
Desetina
z těch podniků, které tento druh benefitu nezavedly, se chystá stravenkový
paušál zavést v následujících měsících. Další téměř desetina uvedla, že pro
zavedení paušálu nemá dostatek informací, na základě kterých by se
rozhodla.
Stravenkový paušál byl zaveden od roku 2021 jako součást tzv. daňového
balíčku. Umožňuje zaměstnavatelům poskytovat zaměstnancům daňově
zvýhodněný příspěvek na stravování v peněžní formě.
Připravil Jan Hrdina.
www.acto.cz
www.facebook.com/actocz