Peníze místo stravenek? Restaurace i firmy stravenkový paušál vítají
25. 01. 2020
Už příští rok budou moci zaměstnanci místo stravenek dostávat peníze. S touto revoluční změnou počítá připravovaná novela zákona o daních z příjmů. Stravenkový paušál zaměstnavatelům umožní vedle závodního stravování a stravenek poskytovat daňové zvýhodnění stravování také přímo ve formě peněžních prostředků. Příspěvek na stravování osvobozený od daní a pojistných tak budou moci využít i zaměstnanci, kteří na něj dnes nedosáhnou. Zaměstnavatelům i podnikatelům přijímajícím stravenky výrazně poklesne administrativa a odpadnou náklady na poplatky a provize, které jsou se stravenkami spojené.
„Chtěla
bych zdůraznit, že stravenky nerušíme. Dnešní režim zachováváme a nijak
jej neomezujeme. Nově pouze nabídneme zaměstnavatelům jednodušší a
levnější alternativu, díky které si budou moct příspěvek na stravování
dovolit i malé firmy s jedním nebo se dvěma zaměstnanci. Nově tak
příspěvek bude moci čerpat další až milion zaměstnanců. Bude přitom na
svobodném rozhodnutí každého podnikatele, jestli námi připravovanou
možnost využije nebo zůstane u dnešního zajetého
modelu,“
říká ministryně financí Alena Schillerová.
Původním
smyslem vzniku tohoto daňového zvýhodnění byla podpora závodního
stravování. Tuto možnost má však dnes jen necelá polovina zaměstnanců,
přibližně 1,8 ze 4,3 milionu. Dalších cca 1,5 milionu zaměstnanců od
svých zaměstnavatelů dostává stravenky. Zbývající 1 milion
zaměstnanců tento benefit dnes nevyužívá. „Řadu malých
zaměstnavatelů odrazuje zbytečné papírování a vysoké poplatky, které by
museli platit stravenkářským firmám. Pokud budou zaměstnancům poskytovat
příspěvek na stravování v penězích, obojímu se vyhnou,“
vysvětluje ministryně financí.
Po
změně dnešního systému volají provozovatelé hospod a restaurací, kteří
nyní platí na úkor své marže vysoké provize běžně ve výši 5 až 6 %
stravenkářským společnostem. Ty v České republice zaujímají oligopolní
postavení na trhu a drtivou většinu svých zisků v řádech stovek milionů
korun ročně zpravidla vyvádějí do zahraničí. Stravenkový paušál do
budoucna stravovacím zařízením od těchto nákladů uleví.
Návrh
na změnu současného systému podporují i významné oborové organizace,
které zastupují nejen příjemce stravenek, ale i zaměstnavatele. Vedle
Asociace hotelů a restaurací a Asociace českého tradičního obchodu se
k nim zařadila i velká většina členů Hospodářské komory. Podle
jejího šetření jsou téměř 3/4 firem pro zavedení stravenkového
paušálu. Současný systém přitom označilo za vyhovující jen 7 %
respondentů, a to bez ohledu na velikost firmy.
„Zaměstnavatelé
si od zavedení stravenkového paušálu slibují hlavně snížení
administrativy, která je s papírovými stravenkami dnes spojená. Příjemci
stravenek, tedy obchodníci nebo restaurace, si pak od této novinky slibují
také to, že nebudou muset stravenkovým společnostem platit provize ze
stravenek nebo čekat na jejich proplacení,“
upřesňuje tajemník Úřadu Hospodářské komory Tomáš Vrbík.
Podobný
pohled mají na stravenkový systém také tuzemské restaurace. Podle
průzkumu Asociace hotelů a restaurací téměř třetina restaurací stravenky
vůbec nepřijímá. Navíc až 70 % z těch, kteří stravenky přijímají,
bylo v průzkumu Asociace hotelů a restaurací toho názoru, že by zavedení
„peněžní alternativy“ stravenek úbytek hostů neznamenalo. Ve
skutečnosti představují tržby za papírové stravenky jen 15 % celkových
tržeb restaurací.
„Zavedení
zaměstnaneckých paušálů na stravu podporujeme a vnímáme jako další
benefit pro zaměstnance, stejně tak jako rozšíření konkurenčního
prostředí pro vydavatele stravenek, kteří zatím prakticky konkurenci
nečelí, a tudíž si diktují podmínky na trhu. Stravenky přináší nemalou
časovou, finanční, ale také administrativní zátěž pro provozovatele
restaurací. Zaměstnanecké paušály na stravu by byly i z tohoto pohledu
přínosem,“ podotýká
Václav Stárek, prezident Asociace hotelů a restaurací ČR.
„Jídlo
je základní potřeba. Lidé nepřestanou jíst, pokud místo stravenek budou
dostávat peníze. A všichni přece utratíme za jídlo mnohem víc peněz,
než kolik bychom mohli ve stravenkách reálně dostat. Stravenky nezajistí
jídlo třikrát denně ani ‚čas na oběd‘,“
doplňuje Alena Schillerová.
Principem
stravenkového paušálu není zavedení nového daňového zvýhodnění,
u kterého by hrozilo zneužití, nýbrž jednodušší způsob poskytování
daňově zvýhodněného stravování. „Stravenkový paušál jako
daňově osvobozený příjem oddělen od výplaty, přičemž zaměstnanec při
stejných nákladech zaměstnavatele získá vyšší čistý příjem. Argument
odborů, že by jej zaměstnavatelé započítávali do mezd s cílem snížit
si odvody, je nesmyslný. Výše mzdy záleží na dohodě zaměstnavatele a
zaměstnance, který by na její snížení musel sám kývnout, což nedává
logiku. A dvojnásob to platí dnes, kdy se firmy potýkají s nedostatkem
pracovních sil a musejí o zaměstnance bojovat,“ uvádí Alena
Schillerová.
„Výrok
odborových předáků vůči podnikatelům je urážlivý a hloupý.
Urážlivý je v tom, že odboráři předjímají, že všichni
zaměstnavatelé jsou podvodníci, kteří chtějí okrádat stát nebo své
zaměstnance. A hloupý v tom, že k tomu, aby se zaměstnanci snížila
mzda, musel by s takovou změnou dobrovolně souhlasit,“ dodává
Tomáš Vrbík z Hospodářské komory.
„Postoj
odborů je zcela nelogický, měly by zastupovat zájmy zaměstnanců a nikoliv
bránit rozšiřování zaměstnaneckých benefitů. Navíc předem podezírat
podnikatele ze snahy snižovat zaměstnancům mzdy je absurdní,“
uzavírá Václav Stárek.
Návrh
stravenkového paušálu je v souladu se závazkem vlády zjednodušovat
daňový systém a provádět revizi existujících daňových výjimek. Návrh
už prošel vnitřním připomínkovým řízením a v nejbližší době jej
čeká mezirezortní připomínkové řízení. Jeho účinnost je navržena od
1. ledna 2021.
Připravil Michal Žurovec.
https://mfcr.cz