Menu

Standardy v rámci stravovacích služeb EU a CZ

04. 05. 2017

V Clarion Congress Hotelu Prague
se 3. dubna 2017 opět sešly na dvě stovky účastníků z řad vedení stravovacích provozů zdravotnických zařízení, vězeňské služby, domovů pro seniory, hotelů, restaurací, cateringových společností, menz i školních jídelen, specializovaných gastroprojektantů, představitelů krajských hygienických stanic, Státní zdravotní a potravinářské inspekce a Státní veterinární správy. Dvanáctému ročníku odborné konference „Standardy v rámci stravovacích služeb EU a CZ“ udělily záštitu Česká asociace sester, Asociace kuchařů a cukrářů ČR a Asociace hotelů a restaurací ČR a podpořily jej: Abasto, s. r. o., AG FOODS Group, a. s., ANVI TRADE, s. r. o., ARAMARK, s. r. o., Dacaffé, Ecolab Hygiene, s. r. o., Electrolux, GAMA HOLDING Praha, a. s., GIF ActiveVent, s. r. o., Jiva Jirák, KdeLovit.cz, Krauthammer Partners Czech Republic, s. r. o., Střední škola hotelnictví a gastronomie SČMSD Praha, s. r. o., a Vitana, a. s.

MUDr. Vilma Benešová,
primářka Oddělení nemocniční hygieny a epidemiologie Fakultní nemocnice v Motole, konferenci tradičně zahájila spolu s jednatelem pořádající organizace HASAP Consulting Milošem Žáčkem a ředitelem hostitelského čtyřhvězdičkového hotelu Clarion Congress Hotel Prague hotelového řetězce CPI Hotels Ing. Miroslavem Bukvou.

Ing. Martin Štěpánek
z Oddělení potravinového práva a kvality potravin Ministerstva zemědělství ČR seznámil s aktuální legislativou, s postupy a ukázkami výsledků při kontrolách stravovacích provozů. Z jeho přednášky vyplynulo, že i když je situace oproti předchozím rokům výrazně lepší, mnohé provozy stále podceňují rizika při nakládání se surovinami a v oblasti osobní hygieny.

Ing. Daniela Přibylová
ze společnosti HASAP Consulting na ukázkách prezentovala, že pod pojmem Správná výrobní praxe (SVP) se ukrývá soubor opatření, která pomáhají předcházet rizikům ohrožujícím zdraví strávníků a pracovníků v gastronomii.

Pavel Solař
ze společnosti Ecolab Hygiene se věnoval moderním trendům v sanitaci a upozornil na chyby v hygienické údržbě gastronomických provozů, které nejen že vedou k nedokonalé dezinfekci, ale neúměrně zvyšují náklady na čisticí prostředky a lidskou práci.

Kuchaři Clarion Congress Hotelu Prague
se postarali o oběd. Ten byl nejen skvělým kulinářským zážitkem, ale i inspirací, jak sestavit menu v oblasti hromadného stravování.

Monika Milisderferová
ze společnosti Abasto zahájila druhou polovinu konference prezentací „Kvalitativní požadavky na čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu“. Kvalita ovoce i zeleniny je často zdrojem nespokojenosti zákazníků, a tak se návod, jak postupovat při výběru a kontrole dodavatelů i jejich zboží, setkal s velikým ohlasem.

Ing. Zdeněk Hladík,
člen představenstva Asociace kuchařů a cukrářů ČR, představil nově vznikající sekci, která se bude věnovat hromadnému stravování.

Dušan Sameliak
ze společnosti Krauthammer Czech Republic hovořil o firemním well-beingu (jak vytvářet vstřícné postoje a komunikaci mezi zaměstnanci) coby zdroji zdravého, motivujícího prostředí.


 

Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

for kids