Menu

16. až 19. února 2017 se pod záštitou ministryně pro místní rozvoj Karly Šlechtové na výstavišti v Praze-Holešovicích uskuteční 26. ročník Středoevropského veletrhu cestovního ruchu Holiday World společně s 11. ročníkem veletrhu Top Gastro & Hotel. Partnerským regionem veletrhu bude Moravskoslezský kraj. Spolu s ním tu rostoucí poptávce v oblasti domácího cestovního ruchu vyjdou vstříc i ostatní kraje. Praha, a to i díky expanzivní obchodní politice Letiště Praha, se stává čím dál významnějším středoevropským leteckým hubem a cílovou destinací. Rostoucí možnosti obyvatel Česka cestovat a poznávat se odrážejí i v zájmu zahraničních vystavovatelů. Mezi nováčky na Holiday World se tak objeví Mexiko či Makedonie a po dlouhé odmlce Polsko. Vedle evropských zemí budou již tradičně na Holiday World vystavovat Dominikánská republika, Indie, Thajsko, Indonésie, Srí Lanka, Peru aj. Ve spolupráci s cestovními kancelářemi pořadatel Středoevropského veletrhu cestovního ruchu, společnost Incheba Expo Praha, opět připravuje soutěž „Zájezdy za milion“, která návštěvníkům umožní získat slevové kupony na nákup zájezdů v hodnotě pět až deset tisíc korun.

Štafetu přebírá Moravskoslezský kraj

30. 12. 2016

S ředitelem společnosti INCHEBA EXPO PRAHA, pořádající Středoevropský veletrh cestovního ruchu Holiday World, Ing. Drahomírem Medveděm se 6. prosince potkáváme na holešovickém výstavišti.
Pane řediteli, v jaké fázi jsou přípravy na šestadvacátý ročník Středoevropského veletrhu cestovního ruchu Holiday World a jedenáctý ročník veletrhu Top Gastro & Hotel?
Jsou v plném proudu. Po pětadvacátém ročníku Holiday World, kdy byla partnerskou zemí Čínská lidová republika, je samozřejmě těžké získat obdobně atraktivního partnera. Nicméně opět jsme pozornost obrátili na Dálný východ a jednáme s Indonésií. Co se týče domácího cestovního ruchu, tam po Jihomoravském kraji štafetu partnerského kraje přebírá Moravskoslezský kraj. Stále se hlásí další a další vystavovatelé, takže rozsah Holiday World 2017 bude přinejmenším stejně velký, ale spíš větší než v roce 2016. Nedávno jsme podepsali smlouvu o spolupráci s Fórem cestovního ruchu, díky níž se veletrhu coby vystavovatelé zúčastní i řada subjektů, které by na něm samostatně nevystavovaly. To vše jednoznačně svědčí o vysoké atraktivitě této ve středoevropském prostoru výjimečné akce. Těší mě zejména, že na našem veletrhu se velice dobře daří skloubit opravdu velkorysou prezentaci zahraničí s reprezentativní účastí našich regionů – a v tom nemá Holiday World obdobu.

Fórum cestovního ruchu je i chráněnou značkou konference České centrály cestovního ruchu – CzechTourism, jejímž cílem je informovat o aktuálním vývoji na poli cestovního ruchu. Zatím poslední Fórum cestovního ruchu, jehož tématem byly „Netradiční nástroje destinačního marketingu“, CzechTourism uskutečnil v říjnu 2016 v Karlových Varech. Nicméně co Středoevropský veletrh cestovního ruchu Holiday World a CzechTourism coby jeho tradiční účastník?
Spolupráce s touto státní agenturou vedenou paní Monikou Palatkovou funguje velice dobře. Společně připravujeme atraktivní doprovodný program. Určitou komplikaci nám způsobily změny v administraci cestovního ruchu na Slovensku a v Maďarsku. Původně jsme plánovali velkou prezentaci visegrádské čtyřky. Záměr jsme konzultovali i s paní ministryní pro místní rozvoj Karlou Šlechtovou. Bohužel tím, že na Slovensku zrušili Slovenskou agenturu pre cestovný ruch a že změnami prochází i maďarský touristboard, musíme hledat alternativní téma. Ovšem záměr neopouštíme, jen časově posunujeme. Zájem jednoznačně je!

Naše interview vyjde v tom samém čísle Všudybylu jako rozhovor s radním hlavního města Prahy pro kulturu, památkovou péči, výstavnictví a cestovní ruch Janem Wolfem. Jeho tématem je pětadvacáté výročí zapsání Pražské památkové rezervace na seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO.
Hlavní město Praha bude jedním z nejvýraznějších vystavovatelů na 26. ročníku Středoevropského veletrhu. S radním Janem Wolfem a s ředitelem Odboru památkové péče hlavního města Prahy Jiřím Skalickým jsme se domluvili na velkorysém konceptu prezentace Prahy coby jubilujícího města UNESCO. Vzhledem k mezinárodní účasti nejen vystavovatelů ale i odborných a laických návštěvníků stěžejní roli při prezentaci hlavního města Prahy již tradičně, ovšem tentokrát v mnohem větším rozsahu, sehraje Pražská informační služba – Prague City Tourism, s jejíž ředitelkou Norou Dolanskou jsme rovněž v každotýdenním kontaktu.


Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

for kids