Menu

Slovakiatour 2017

28. 02. 2017

O výjezdy a dovolenkové pobyty v České republice je na Slovensku trvale velký zájem. Nejcennější na tom je, že tato iniciativa vychází zespodu a že se potkává i shora. Jednoznačně o tom mluví příjezdové statistiky, kdy jsou čeští turisté na Slovensku číslo jedna a slovenští turisté v Česku na druhém místě. Hovoří to o tom, že se Slováci v Česku cítí dobře a rádi se sem vracejí, aby navštěvovali i mimopražské regiony. Je tomu tak i proto, že na rozdíl od turistů ze vzdálenějších zdrojových destinací českého incomingu je na Slovensku o českých regionech velké povědomí. Slovenští cestovatelé znají Uherský Brod, znají Holašovice atd. Jezdí i do malých obcí, z nichž mnohé obnovily své památky, tvrze, hrady, rozhledny, otevřely interaktivní muzea apod.
Nora Gill, Česká centrála cestovního ruchu – CzechTourism Slovensko

Příhraniční spolupráce se Slovenskem je pro Moravskoslezský kraj hodně důležitá. Máme co nabídnout. Když půjdeme do Beskyd, tak například golfový resort Čeladná. Když do Ostravy, děti mohou navštívit Dolní oblast Vítkovice a jejich rodiče večer Stodolní ulici. V Krnově můžeme navštívit synagogu. Kousek dál Slezskou Hartu, po níž bude od letoška plout velká výletní loď. Co nemohu opomenout, jsou Jeseníky s lyžařskými resorty a nádhernými turistickými trasami.
Jan Krkoška, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro regionální rozvoj a turistický ruch, evropské fondy a operační programy

Jihočeská centrála cestovního ruchu přijela na Slovakiatour se svou klasickou expozicí a spoustou spoluvystavovatelů. Slováci mají jižní Čechy rádi. Odráží se to i v jejich zájmu o naši tiskovou konferenci, na niž se během krátké doby přihlásilo přes padesát novinářů. Ostatně expozice Jihočeského kraje na loňském Slovakiatouru měla ve slovenských mediích velký ohlas. Věřím, že tak tomu bude i s naší letošní účastí, jejímž tématem jsou „Pohodové jižní Čechy“. Je to o dobrém jídle a pití a o rodinné pohodě, kterými jsou jižní Čechy na Slovensku proslulé.
Jaromír Polášek, Jihočeská centrála cestovního ruchu

Slovakiatouru se účastníme už řadu let. Do loňska pod hlavičkou národního stánku agentury CzechTourism. Letos prvně kvůli velkému zájmu spoluvystavovatelů – měst Domažlice, Tachov, Chodová Planá, Železná Ruda, Klatovy, Rokycany – máme stánek vlastní. Plzeňský kraj se drží tématu, který pro letošní rok vyhlásila agentura CzechTourism, a tím je baroko. Máme tu barokní expozici s barokní soutěží „Karty kněžny Lažanské“ a všichni jsme tu samozřejmě v barokních kostýmech.
Hana Šnebergerová, oddělení cestovního ruchu Krajského úřadu Plzeňského kraje

Slovenští turisté patří mezi nejpočetnější skupinu návštěvníků jižní Moravy a jsme na vážkách, máme-li je řadit mezi zahraniční, nebo domácí turisty. Máme k sobě velice blízko. Na expozici Jihomoravského kraje jsou zastoupeny naše jednotlivé oblasti. Příjemnou atmosféru umocňuje cimbálová muzika z Horňácka. Mentalita na jižní Moravě a na Slovensku je podobná, i proto k nám Slováci rádi jezdí.
Zuzana Vojtová, Centrála cestovního ruchu – Jižní Morava

Na Slovakiatouru prezentujeme především novinky a také třeba Hranickou propast, která už je považována za nejhlubší zatopenou sladkovodní propast světa. Zatím dosažená hloubka je 404 metrů. Prezentujeme tu i zámek Čechy pod Kosířem, do jehož rekonstrukce Olomoucký kraj investoval, nové cyklostezky v Jeseníkách a to, že jsme významným lázeňským krajem, v čele s našimi největšími lázněmi, Priessnitzovými léčebnými lázněmi Jeseník.
Ladislav Podbehlý, oddělení cestovního ruchu a vnějších vztahů Krajského úřadu Olomouckého kraje

Když se podíváte na mapu, zjistíte, že Zlínský kraj má se Slovenskem nejdelší hranici ze všech samosprávných celků Česka. Na Slovensku máme partnery, s nimiž realizujeme přeshraniční projekty. Obliba regionů Zlínského kraje u slovenských turistů je dána i místy, kde studovali, byli na vojně, a atmosférou, která u nás vládne. Řada z nich říká, že se Slovenskem máme srovnatelné atraktivity, ale že na českém území je vyšší kvalita služeb. Každoročně tak Zlínský kraj navštíví víc a víc slovenských hostů.
Zdeněk Urbanovský, Centrála cestovního ruchu Východní Moravy

Ze Slovenska k nám do Maďarska každým rokem přijíždí stále víc hostů. Proto považujeme za důležité prezentovat na Slovakiatouru náš region a hotel. Jak mnozí ze čtenářů Všudybylu vědí, velký zájem o termální lázně zaznamenáváme i ze strany českých hostů. A také oni tady v Bratislavě navštěvují náš stánek. Za dalšími se pak chystáme na Holiday World do Prahy. Věřím proto, že se s řadou návštěvníků obou veletrhů potkám ve Spa Hotelu Hévíz na břehu světově unikátního hévízského jezera.
Edith Fodor, Hotel Spa Hévíz

V letošním roce slavíme dvacet let prodeje našich zájezdů na Slovensku. Před šestnácti roky jsme zde založili dceřinou společnost ESO travel Slovakia a bylo to jedno z našich nejlepších rozhodnutí. Na slovenském trhu se profilujeme jako experti na exkluzivní poznávací a luxusní pobytové zájezdy. Slovenský trh má velký potenciál a je velmi příjemné, že pro slovenské klienty jsme my Češi daleko akceptovatelnější než rakouské nebo maďarské cestovní kanceláře.
Tomáš Cikán, ESO travel Slovakia


 

Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001