Menu

Sedm úspěšných let

06. 05. 2016

S generálním ředitelem čtyřhvězdičkového Clarion Congress Hotelu Prague Ing. Miroslavem Bukvou se potkáváme 30. března 2016 na party Ligy pro cestovní ruch k 424. výročí narození Jana Amose Komenského.
Pane řediteli, o tom, že jste kongresovým hotelem, svědčí nejen akce Ligy pro cestovní ruch… (Viz www.e-Vsudybyl.cz, např. článek Pod záštitou Federace židovských obcí v České republice.)
Kongresový byznys a firemní akce jsou tahounem našeho podnikání. Díky oživení ekonomiky jsme v roce 2015 dosáhli špičkových výsledků, především zásluhou segmentu MICE (meetings, incentives, conferences, exhibitions). V hlavní turistické sezoně jsme sice měli 93% obsazenost, avšak její hospodářský výsledek nepředčil výsledky kongresové sezony. Turistická klientela totiž utratí podstatně míň peněz než kongresová, jejíž celodenní program se odehrává v hotelu, kde mají účastníci řadu schůzek a posezení, využívají doplňkové služby, pronajímají si sály a salonky, technické vybavení, mají kávové přestávky, obědy, večeře, společenské akce apod. I proto je náš hotel je platinovým členem Prague Convention Bureau, která se velmi angažuje ve věci propagace a podpory pořádání kongresů v Praze.

Velmi dobré vztahy máte i se sportovci a jejich asociacemi.
Zejména s Českým svazem ledního hokeje, jenž sídlí u nedaleké O2 arény. V době Mistrovství světa v ledním hokeji 2015 tak s výjimkou ruské sborné a českého týmu u nás bydlely všechny ostatní hokejové týmy a hokejoví funkcionáři. Myslím, že si týmy pobyt u nás opravdu užívaly. Každý tým měl salonek s vlastním vybavením. Švédové například s oblibou hráli ping-pong. Kanaďané, kteří měli početný doprovod příbuzných a přátel, se ve svém salonku společně setkávali a bavili. Opravdu vynikali úžasným týmovým duchem a mistrovství jasně vyhráli. Poté v restaurantu Benada, kde má dnes Liga pro cestovní ruch narozeninovou party, dokázali v rámci krátké oslavy utratit hodně přes čtvrt milionu korun. Také reakce ostatních národních reprezentací a Mezinárodního svazu ledního hokeje byly pozitivní. Díky jejich referencím se tak už u nás ubytovala řada dalších sportovních týmů. Možná i proto, aby vyzkoušely hotel, v němž bydlely takové hokejové hvězdy, jako je mladý nástupce hokejového krále Wayna Gretzkého Sidney Crosby. Kromě hokeje máme výborné vztahy i se zástupci dalších sportů. Bydleli u nás téměř všichni účastníci halového atletického mistrovství Evropy v březnu 2015, spolupracujeme s basketbalisty, florbalisty a velmi si vážíme spolupráce s fotbalisty. Kromě hlavních partnerů, jimiž jsou FAČR a Sparta Praha, u nás bydlely i další týmy z české i evropské ligy.

Je to sedm let, co jste nastoupil do Clarion Congress Hotel Prague, a dovoluji si podotknout, že to bylo sedm úspěšných let.
Jsem rád, že Clarion Congress Hotel Prague paří mezi renomované evropské kongresové hotely. Této pozice jsme dosáhli díky strategii našich akcionářů a dobrému vedení společnosti v čele s předsedou představenstva a generálním ředitelem CPI Hotels, a. s., Ing. Janem Kratinou (viz např. www.e-Vsudybyl.cz, článek Evropská expanze CPI Hotels). Směrování je jasné: vytvářet harmonický vztah mezi hosty a zaměstnanci. Tedy abychom díky špičkovým službám, v nichž se nemůže neodrážet vztah zaměstnanců k zastávané práci a zaměstnavateli, měli co nejvíc spokojených hostů. Výrazně se zaměřujeme i na corporate social responsibility čili společenskou odpovědnost firmy. Tou je vstřícnost k zaměstnancům, podpora společensky prospěšných aktivit, spolupráce s okolní komunitou včetně podpory zdravotně a sociálně znevýhodněných osob, zejména pak dětí, i ochrana životního prostředí. Několik let spolupracujeme s nedalekou mateřskou školkou při oslavách Dne dětí. Zaměstnanci včetně vedení hotelu se osobně pravidelně účastní akce Engage Day, během níž pomáháme vlastní prací. Například jsme pomohli vymalovat dětem ekologickou školku v Toulcově Dvoře anebo při úklidu parku. V okolí našeho hotelu je hodně zeleně a to nás přivedlo k myšlence vybudování vlastních včelínů na střeše hotelu. Překvapilo mne, s jakým nadšením se někteří zaměstnanci problematice včelařství věnují. A o to více mne potěšilo, že neváhají svůj volný čas věnovat ve prospěch hotelu a vlastně nás všech.
Clarion Congress Hotel Prague podporuje několik nadací a projektů. Pátým rokem je to projekt Human Friendly Places neboli Přátelská místa. Ten je zaměřen na dovednostní průpravu zaměstnanců, kteří jsou v přímém kontaktu s hosty, aby uměli obsluhovat zdravotně postižené klienty, neboť interakce s nimi obvykle vyvolává frustraci na obou stranách. Zdravotně postižení hosté mívají obavy, zda budou obslouženi tak, jak potřebují; zaměstnanci si pak nebývají jisti, jak s postiženým hostem jednat. V rámci principu Train the Trainer pak proškolení zaměstnanci školí ostatní. Tím se nám i přes personální obměnu daří zajišťovat, že mezi zaměstnanci je vždy někdo, kdo tuto problematiku ovládá a učí další. Třetím rokem se podílíme na projektu Srdcerváči. Na příbězích lidí, které potkala životní tragédie (například museli kvůli havárii podstoupit amputaci), pomáháme ukazovat, jak se s tím lze porvat a žít kvalitní život. Zdravotně postižení lidé totiž chtějí a většinou mohou pracovat a postižení z nich často dělá velmi silné osobnosti, které se nebojí porvat za dobrou věc. Určitě bych v tomto výčtu neměl opomenout naši letitou podporu Nadačního fondu Impuls, který pomáhá lidem s roztroušenou sklerózou.
Ve spolupráci s Asociací hotelů a restaurací ČR se Clarion Congress Hotel Prague v rámci jejího projektu Start do života zaměřuje na podporu dětí z dětských domovů. Nadace AHR ČR v čele s laureátkou ceny Hoteliér roku České republiky paní Ivanou Němcovou těmto dětem pomáhá při studiu oborů cestovního ruchu, hotelnictví a gastronomie a usnadňuje jim start profesní dráhy. Součástí činnosti Nadace AHR ČR je i finanční podpora vybraných aktivit dětských domovů.


Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

for kids