Menu

Rezervace valut online od Interchange

04. 05. 2017

V souvislosti s tématem tohoto vydání Všudybylu – před hlavní turistickou sezonou – jsem 23. března 2017 o rozhovor požádal Ing. Jiřího Krejču. První rozhovor s ním jsem dělal v květnu 1993 pro časopis Světoběžník, jehož jsem byl vydavatelem. Jiří Krejča tehdy působil jako generální ředitel českého zastoupení světoznámé cestovní kanceláře Thomas Cook. Ptal jsem se na jeho pracovní aktivity, mj. na Letišti Václava Havla Praha, které je z hlediska cestovního ruchu jednou z nejvýznamnějších vstupních bran do České republiky.
Jaromíre, ty jsi byl jeden z prvních novinářů, se kterými jsem hovořil. V roce 2001 jsi pak byl na párty, na níž jsem se s cestovním ruchem loučil. Thomas Cook je známý především jako nejstarší cestovní kancelář světa, ale měl i divizi finančních služeb – cestovní šeky, směnárny. Tu pak koupila britská společnost Travelex a já se už věnoval pouze finančním službám. Na nějakou dobu jsem si potom odskočil do bezpečnostních služeb – do G4S – a od roku 2011 se věnuji projektům v oblasti strategie obchodního rozvoje firem v různých oborech. Díky osobním vazbám jsem zůstal v kontaktu s cestovním ruchem a to se týká i mého současného působení, což je
spolupráce s mezinárodní skupinou Interchange, která je provozovatelem směnáren, zajišťuje peněžní převody Western Union a řadu dalších služeb. V České republice působí přes dvacet let. Víc než rok provozuje směnárny a bankomaty na Letišti Václava Havla v Praze.

Současný management letiště realizuje ambici vytvořit z Letiště Václava Havla Praha příjemný, moderní specifický prostor, aby si přilétající pasažéři uvědomovali, že jsou v Praze a že tu jsou vítanými hosty. Pro odlétající poskytuje služby přívětivé i z hlediska cenové hladiny. Zejména u občerstvení a parkování.
V tomto duchu Interchange v rámci smluvního vztahu s letištěm vytvořil on-line rezervační systém, díky kterému si mohou zákazníci objednat valuty za výhodných cenových podmínek s vyzvednutím na letišti před odletem, čímž – jak pevně věřím – přispívá ke zdaru projektu Letiště Václava Havla Praha www.menimeletiste.cz.
Komfort online systému Interchange tkví v tom, že si klient přes webové stránky www.interchange.cz na den odletu zarezervuje požadované množství valut, které pro svou cestu potřebuje, a pak si je v ten den vyzvedne na Letišti Václava Havla v Praze v jedné z jedenácti tamních směnáren Interchange. Také firmy vysílající pracovníky služebně do zahraničí můžou online systém využít k vybavení svých pracovníků stravným a kapesným v cizí měně a přitom jim stačí jen korunová pokladna. Při online rezervaci je nákup valut bez poplatku a za výhodný kurz.

Jirko, vidíš v této oblasti možnosti spolupráce s cestovními kancelářemi?
Samozřejmě! Cílová skupina zákazníků, kteří nakupují katalogové zájezdy a dovolené, ale i business travel zákazníci, ti všichni jsou i naší cílovou skupinou pro prodej valut za pomoci online systému Interchange. Rádi se budeme bavit s touroperátory a jejich prodejci o možné spolupráci, která pro jejich klienty znamená přidanou hodnotu. A pro mě to je vítaná příležitost oprášit staré a navázat nové kontakty v mé nejoblíbenější branži.


Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

for kids