Menu

Moderní čtyřhvězdičkový hotel Port se nachází přímo u pláže Máchova jezera, v parkovém areálu se sportovišti, místem pro grilování a venkovním bazénem. V roce 2012 prošel kompletní rekonstrukcí a dostavbou. Nabízí komfortní ubytování s širokou škálou hotelových služeb včetně wellness. Disponuje 172 lůžky v 62 pokojích včetně 2 apartmá, 1 junior suite a 1 bezbariérového pokoje. Kvalitní a zároveň velmi přátelské zázemí poskytuje vedle individuální klientely i firemním zákazníkům. Centrem jeho moderních konferenčních prostor je víceúčelový sál Komodor až pro dvě stě osob. Hotel má bohatě vybavenou půjčovnu kol a elektrokol, lodiček, šlapadel a plachetních katamaránů. Máchovo jezero a Máchův kraj jsou ideálním místem pro relaxaci, turistiku i další sportovní vyžití.

Prvorepublikový funkcionalistický základ

06. 05. 2016

První jarní den roku 2016 se v Doksech na břehu Máchova jezera potkávám s ředitelem hotelu Port Vladimírem Burešem.
Pane řediteli, Velký rybník alias Máchovo jezero nechal Karel IV. založit ke svým padesátinám. Vzhledem k tomu, že si letos připomínáme sedmisté výročí jeho narození, jubileum má i tato vodní plocha, a to šestisté padesáté.
Ano, k tomuto výročí mají město Doksy i náš hotel připravenu řadu akcí označených logem 650 let Máchova jezera. A samozřejmě si také připomínáme nejen 700. výročí narození Karla IV., ale i 180. výročí prvního vydání Máchova Máje. V letošním roce se nás tedy dotýkají tři významná jubilea, v jejichž duchu se částečně ponese i naše hlavní a největší akce, pátý ročník Vinobraní u Máchova jezera. Tento symbolický závěr letní sezony na Máchově jezeře, který budeme pořádat v areálu našeho hotelu již popáté, navštěvuje rok od roku víc lidí. První rok jich bylo kolem tisícovky a loni již téměř dvakrát tolik. K 650 letům Máchova jezera se nám od letošní sezony podařilo také obnovit na jezeře sportovní rybolov. Od 1. dubna lze pořídit rybářské povolenky jak u nás v Portu, tak na dalších čtyřech místech. Jednodenní stojí 200 Kč, týdenní 1 200 Kč a roční 2 000 Kč. Souvztažnost hotelu Port a jezera je nasnadě. Nacházíme se přímo na jeho břehu a pohled z hotelových teras a oken na okouzlující, rozlehlou vodní plochu je jednou z našich největších devíz.

Jste jediným, a navíc čtyřhvězdičkovým hotelem na břehu Máchova jezera. Obliba Portu tkví i v jeho architektonickém konceptu.
V roce 2012 proběhla jeho rekonstrukce a dostavba. Hlavním kritériem předchozí architektonické soutěže bylo uchovat ráz hotelu a nenarušit poklidnou malebnost břehu Máchova jezera „nějakým betonovým monolitem“ a myslím, že se to povedlo. Z jezera se hotel Port jeví jako dvě zakotvené lodě naproti sobě. Rekonstrukce a dostavba podtrhla jeho prvorepublikový funkcionalistický základ a proběhla velmi citlivě. Troufám si tvrdit, že celkově nová stavba od počátku působí velmi vlídně a přívětivě. O tom nakonec svědčí i to, že hotel v roce 2012 získal ocenění Stavba roku Libereckého kraje a zároveň i cenu sympatií občanů. 

Příjemný je i váš personál.
Lidé, to je úplný základ. Může být sebelepší hotel na sebeatraktivnějším místě, avšak pokud v něm nepracují příjemní a profesně zdatní zaměstnanci, hosté se mu vyhýbají. Na výběr svých kolegů a práci s nimi kladu velký důraz a zdá se, že se daří. Obliba Portu a jeho obsazenost stoupá. Máme hodně loajálních hostů, kteří se k nám opakovaně vracejí a jezdí i v podzimních a zimních měsících. K naší vysoké obsazenosti i mimo hlavní sezonu přispívají také firemní akce a programy jako třeba Port Dance, taneční pro dospělé, které pořádáme přes zimu, plesy a různé další. Včera u nás například hrálo dětské divadlo Minor. Podzim a zimu již nebereme jako mimosezonu, ale jenom jako období mimo hlavní sezonu.

Co dalšího může svým hostům hotel Port nabídnout?
Další naší silnou stránkou a magnetem pro individuální i firemní klientelu je moderní gastronomie, kterou zajišťuje tým vedený paní šéfkuchařkou Irenou Nikodémovou. Restaurace hotelu Port je v Libereckém kraji jednou ze tří, která se opakovaně zúčastňuje Grand Restaurant Festivalu Pavla Maurera, a v právě proběhlém ročníku jsme oproti předchozímu zaznamenali skoro stoprocentní nárůst návštěvnosti.

Hotel Port je ideálním zázemím pro aktivní dovolenou.
Máchův kraj je nesmírně malebný, rozmanitý a atraktivní. S manželkou jsme sem přišli před čtrnácti lety. Okouzlil nás natolik, že jsme se tu usadili natrvalo. Nádherné je nejen nejbližší okolí Máchova jezera, ale i krajina směrem na Ralsko a Lužické hory, Kokořínsko, Jizerské hory. Vše v dojezdové vzdálenosti do půl hodiny. Každý rok tu nacházíme nová a nová zákoutí a podmanivé scenérie a objevují je i hosté. Přímo v hotelu máme půjčovnu kol, lodiček a katamaránů, v zimě pak půjčovnu bruslí a běžek. V loňském roce jsme rozšířili hotelové přístavní molo tak, aby u nás mohla přistávat i největší loď Máchova jezera – Máj. Místní flotila čtyř výletních lodí je totiž další atraktivní možností, kde pořádat firemní a společenské akce, rauty či svatby. Od letošní hlavní letní sezony rozšíříme nabídku sportovní půjčovny o elektrokola, která i netrénovaným hostům umožní v pohodě absolvovat celodenní cyklistický výlet. Pro cykloturistiku je Máchův kraj jako stvořený.


 

Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

for kids