Menu

Čtyřhvězdičkový lázeňský & wellness resort Niva se nachází na pomezí chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty a Vizovických vrchů nad Luhačovickou přehradou, třináct set metrů od lázeňské kolonády v centru Luhačovic. Resort Niva, coby nestátní zdravotnické zařízení, už víc než dvacet let zabezpečuje léčebné pobyty hrazené zdravotními pojišťovnami a nabízí lázeňské, rehabilitační a wellness pobyty pro zaměstnance podniků z celé republiky a samozřejmě i pro samoplátce. Poskytuje více než čtyřicet léčebných a patnáct wellness procedur. Skýtá i řadu dalších služeb včetně atraktivního zázemí pro firemní akce. Hostům jsou k dispozici moderně vybavené pokoje, apartmány, jídelny, bary, salonky, společné prostory, konferenční místnost, luxusní wellness centrum a rok co rok řada novinek.
Koliba U Černého psa, která je součástí resortu Niva, oslovuje rázovitým valašským stylem a kuchyní s krajovými specialitami. V průběhu roku se tu vždy koná několik rustikálních gurmánských akcí. Na objednávku tu připravují speciality na grilu, pečené sele nebo živáňskou. Nenabízejí tu jen gastronomické zážitky či posezení při skleničce dobrého vína, koliba je ideální i k obchodním jednáním, společenským setkáním, svatebním hostinám či rodinným oslavám. Luxusní prostory jejího pánského klubu jsou totiž s to zajistit naprostou diskrétnost uzavřeným společnostem.
Slovácká vinotéka disponuje více než čtyřmi sty padesáti druhy nejlepších moravských a zahraničních vín ve více než čtyřiceti tisících lahvích.

Pozlovice byly, jsou a budou lázeňským místem

12. 07. 2016

V lázeňském & wellness resortu Niva nad Luhačovickou přehradou se potkáváme 12. května 2016 s Ing. Ivanem Klajmonem a provozní ředitelkou jeho podniku paní Renatou Míčovou.
**Pane inženýre, léčivé minerální prameny, kterými zdejší lázeňský region disponuje, jsou považovány za jedny z nejúčinnějších v Evropě. Dnes už tomu zase věří i resortní ministerstvo, které za předchozích ministrů forzírovalo na úkor léčebného lázeňství ostatní obory medicíny.

Ano, situace v lázeňství v Česku se stabilizovala. Poslední dva roky byly opravdu podstatně lepší i z hlediska přístupu Ministerstva zdravotnictví ČR k léčebnému lázeňství jako takovému. K 1. lednu 2016 jsme v našem lázeňském & wellness resortu dokončili poslední úpravy – exteriérů i interiérů. Co se týče klientely, jsme na tom, obdobně jako většina lázeňských domů v Česku, hodně dobře, takže očekávám, že koncem prosince budeme moci prohlásit, že rok 2016 byl za posledních deset let tím nejlepším. Pomáhá i nepomáhá nám k tomu konkurence. Pomáhá, když nás v rámci hospodářské soutěže ještě víc motivuje konkurovat kvalitou a pokud se spolupodílí na budování a prosazování naší společné lázeňské destinace. Nepomáhá, když někdo z jejích řad dobré jméno destinace kazí. Avšak celý Lázeňský resort Luhačovice, jehož součástí jsou Pozlovice, jež byly historicky prvním zdejším lázeňským místem, díky jednoznačnému stanovisku Ministerstva zdravotnictví ČR a Krajského úřadu Zlínského kraje v čele s hejtmanem doktorem Mišákem zůstávají a budou lázeňským místem se vším všudy včetně možnosti čerpání dotací a plánování územního rozvoje.

Loni jste si připomněli sto let od vydání vyhlášky císařskokrálovského místodržitele na Moravě von Bleylebena z 21. května 1915, kterou byly Lázně Luhačovické prohlášeny za místo léčebné na katastrech Luhačovic a Pozlovic.
Obrovský podíl na tom, že se toto výročí podařilo důstojně připomenout, má spolu s námi starostka Pozlovic paní inženýrka Tkáčová. Naše lázeňské místo si to bezesporu zasluhuje.

Z hlediska destinačního managementu to pro Pozlovice a Luhačovice jistě byla výjimečná konstelace! Ostatně i čtvrtstoletí vašeho působení tady nad Luhačovickou přehradou stojí za oslavu.
V začátcích zdejšího podnikání jsem měl představy, které nesouvisely s lázeňstvím, ale s čistě cestovním ruchem. Avšak ani ne po roce jsme přistoupili k rozsáhlé rekonstrukci tehdejší Nivy jedničky a stali se nestátním zdravotnickým zařízením. Záhy se nám podařilo navázat spolupráci s většinou zdravotních pojišťoven. Právě díky nim a osobním vazbám z mé předchozí činnosti jsme získali strategické kontrakty s mnoha podniky. Hodně těchto obchodních partnerství přetrvává dodnes. S hrdostí tak můžeme konstatovat to, že máme dlouhodobé kontrakty s dvaceti hodně velkými společnostmi. Obrovskou výhodou lázeňského & wellness resortu Niva je krajina a prostředí, do něhož je zasazen. Skutečně tu jste v lázních. Žádná těžká tranzitní doprava. Přitom na lázeňskou kolonádu je to od nás malebným údolím Šťávnice nějakých patnáct minut tam, dvacet minut zpátky. Samozřejmě pokud nevyužijete shuttlebus, který pro své hosty zajišťujeme. Lázeňský pacient, rehabilitant, host nebo rekreant se rád do Luhačovic během svého třítýdenního pobytu u nás asi tak třikrát čtyřikrát podívá. Zajde i do divadla nebo na koncert. Přímo skrz resort Niva jsou vedeny značené trasy pro pěší a cyklovýlety. Tady nahoře jsou velké možnosti sportovního vyžití i pro mladou generaci. Kousíček pod námi je Luhačovická přehrada s koupáním, plaváním a inlineovou dráhou a čas od času i rybářskými závody. Mnozí opakovaní hosté Nivu preferují právě proto, že je blízko přehrady. Takové podmínky jako my tu nemá žádný další lázeňský resort.

Paní ředitelko, s inženýrem Klajmonem spolupracujete už sedmnáctým rokem.
Pracovat v Nivě mě vždy naplňovalo. Začínala jsem na recepci. A protože se nám klienti rádi vracejí, po jisté době k nim získáváte takový jakoby rodinný vztah. Ostatně práce s lidmi mne vždycky bavila. S kolegy zaměstnanci, počínaje pokojskými a konče zdravotnickým personálem a lékaři, tvoříme skvělý tým. I v tom má Niva renomé! Vysoce profesionální, příjemný, vstřícný personál je rovněž jednou z našich velkých devíz, a jak už zmínil inženýr Klajmon, i přírodní prostředí, v němž je situován náš hotel s moderním vybavením, špičkovým wellness & spa pavilonem a venkovním bazénem. Navíc hosté kvitují, že veškeré léčebné a rehabilitační procedury, stravování a ubytování i konferenční zázemí mají pod jednou střechou. Lázeňský & wellness resort Niva je krátce po rekonstrukci a dostavbě, takže září novotou. V rámci nich tu bylo vybudováno konferenční centrum pro osmdesát lidí, proto i v tomto kontextu o nás projevuje zájem řada dalších podniků pro svá školení a prezentace, a to i z Prahy a západních Čech. Ještě bych ráda připomněla, že součástí resortu Niva je rázovitá valašská koliba U Černého psa s vynikající kuchyní. A další chloubou Slovácká vinotéka, která je často využívána pro rodinné oslavy a uzavřené akce.


 

Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001

for kids